Vil peke ut drapsmannen

De Kongo-dømte vil peke ut mannen de mener skjøt og drepte sjåføren.

Tjostolv Moland på vei inn i rettslokalet
Foto: Hallvard Sandberg

Tjostolv Moland og Joshua French peker nå ut og navngir en av de andre passasjerene fra den skjebnesvangre bilturen i mai som drapsmann.

– Vi syntes at de virket som greie karer. Men jeg reagerte på at mannen kranglet en god del med sjåføren ved to anledninger, sier French til TV2.

Les også: Forstår ikke Kongo

Les også: Her falt skuddene

Skiftet taktikk

Nordmennenes norske forsvarer Morten Furuholmen bekrefter overfor NRK at French og Moland vil peke ut en kongoleser som drapsmann når de forklarer seg i ankesaken. Etter planen skal Moland og French forklare seg onsdag. Nordmennene har tidligere nektet å forklare seg for retten i Kongo, men har nå endret taktikk.

Benekter

Nordmennene mener motivet for drapet kan ha vært planer om et ran. Sjåføren ble drept fordi han var uenig i ransplanene, mener de to drapsdømte.

Passasjeren som de peker ut som drapsmann er et av kronvitnene i saken. Selv benekter mannen overfor TV2 at han har noen befatning med drapet.

– Nei, nei. Det er feil, sier mannen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Demonstrasjoner i Bogotá

Colombia: Blodig oppstand mot myndighetene

Det startet som en protest mot høyere skatter. Og det er blitt et omfattende sosialt opprør som har kostet minst 26 mennesker livet.