NRK Meny
Normal

Brøt seg inn i USAs forsvarsdepartement

De utenlandske datatyvene skal ha fått tak i 24.000 filer med sensitiv, militær informasjon. Ifølge Pentagon er datainnbruddet det verste de har blitt utsatt for.

Video Pressekonferanse fra Pentagon om militæraksjonen i Libya

Dataangrepet skal være det største hittil i Pentagons historie.

Foto: Nyhetsspiller

Det sa offisielle kilder fra det amerikanske forsvarsdepartementet torsdag.

Det digitale angrepet skjedde i mars, men ble først kjent i dag da Pentagon lanserte sin stratregi for militære operasjoner på internett, som blant annet åpner for tradisjonell krig som svar på et digitalt angrep.

Informasjon om kampfly og søkeutstyr

Filene ble stjålet fra en av forsvarets leverandører, og skal blant annet ha inneholdt informasjon om systemer som skal søke etter missiler, navigasjonssutstyr, selvstyrte overvåkningsfly og kampfly.

Forsvaret ville ikke oppgi navnet på leverandøren det var snakk om eller hvilket land de mistenker står bak datainnbruddet, men har tidligere beskyldt både Kina og Russland for å stå bak liknende digitale angrep, skriver The New York Times.

Egen militær dataorganisasjon

US Cyber Command

Symbolet til U.S. Cyber Command.

Foto: HO / Afp

Pentagon har tidligere uttalt at «cyberspace» er det nye området for krigføring, i tillegg til luft, land, sjø og verdensrommet, skriver The Washington Post.

Det samme tankegodset har ført til at USA har dannet en egen militær organisasjon, U.S. Cyber Command, som spesialiserer seg på eventuell krigføring i cyberspace.

Cyber Command arbeider tett med det med det mest høyteknologiske etterretningsbyrået, National Security Agency.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt