NRK Meny
Normal

Ukjent stemme i cockpiten før styrt

En ukjent kvinnestemme har dukket opp i opptakene som er gjort av den svarte boksen som er funnet etter at flyet med Polens maktelite styrtet i Russland i april.

Video Animasjon av flyulykken

Klikk på bildet for å se animasjon av ulykken.

Undersøkelsen av hva som skjedde da Polens president omkom i flystyrt da det skulle landet i Smolensk i Russland lørdag 10. april i år, er politisk sensitivt.

Både russiske og polske etterforskere undersøker hva som kan ha gått galt, og noen spekulasjoner om hva de kunne kom frem til gikk i at president Lech Kaczynski selv var involvert i beslutningen om å overhøre advarslene fra flyplasskontrollørene og forsøke å lande i tåken ved flyplassen.

Video: Her styrtet flyet

Video Flyulykke i Russland

Ukjent kvinnestemme i cockpiten

Den polske avisen TVN-24 skriver i dag at lydopptakene beviser at det var en ukjent kvinne inne i cockpiten før flyet styrtet.

I samtalene mellom piloten, annenpiloten, en navigatør og en mekaniker skal etterforskerne høre en ukjent kvinnestemme. Ingen skal ennå ha funnet ut hvem kvinnen er, og ingen resultater fra den russisk-polske etterforskningen er så langt offentliggjort.

Det er heller ikke kjent om stemmen tilhører noen i besetningen. Opplsyningene om den ukjente stemmen er ikke offisielt bekreftet.

Det er dessutan vanlig når VIP-er er ute på flyreiser at en av dem spør om å få komme inn i cockpiten under take off eller landing, sier en TVN-24 har snakket med. Han legger til at det på grunn av de vanskelige forholdene flyet skulle lande i ville vært rart om det var noen inne i cockpiten.

«Handlinger fra en tredje person»

Etterforskerne jobber med flere teorier om hva som skjedde da flyet styrtet - om det er teknisk eller menneskelig feil , om det var dårlig sikkerhet eller om det var «handlinger fra en tredje person».

Det siste kan bety at de undersøker muligheten for at det var en terrorhandling eller noe annet som skjedde som påvirket besetningen om bord.

Så langt har russiske myndigheter skyldt på piloten , men undersøkelsene fortsetter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt