- Ingen tekniske problemer med flyet

Det var ingen tekniske problemer ved flyet som styrtet under landing ved Smolensk i Russland lørdag morgen.

Video Animasjon av flyulykken

SE VIDEO: 96 personer fra Polens maktelite omkom da Tupolev Tu-154-flyet de satt i styrtet under landing i Smolensk i Russland lørdag.

Det hevder den russiske sjefsetterforskeren Alexander Bastrykin søndag under et møte med Russlands statsminister Vladimir Putin, ifølge nyhetsbyrået AFP.

96 personer omkom da Tupolev Tu-154-flyet styrtet under landing ved Smolensk i Russland lørdag morgen. Om bord i flyet var Polens president Lech Kaczynski, hans kone Maria, en rekke politikere, militære, representanter for kirken og privatpersoner.

Delegasjonen var på vei til Russland for å markere massakren på 22.000 polske soldater, offiserer og intellektuelle i Katynskogen i 1940 da flyet fikk problemer da det skulle lande på flyplassen i Smolensk.

Ifølge Alexander Alyoshin, visepresident i det russiske flyvåpenet, gikk Tupolev Tu-154-flyet inn for landing rundt 50 kilometer fra flyplassen.

Tårnet ved flyplassen i Smolensk ga beskjed om at været hadde blitt betydelig dårligere. Piloten fikk beskjed om å fly til en annen flyplass, men besluttet likevel å gå inn for landing.

– Piloten tar den endelige avgjørelsen

– Det er de om bord i flyet tar den endelige avgjørelsen. Det er i samsvar med internasjonal skikk. Det er flyets pilot som bestemmer om man skal lande eller fly til en annen flyplass, sier Alyoshin.

Da flyet var rundt 1,5 kilometer unna oppdaget man at det hadde gått ned raskere enn ventet. Flygelederne ga beskjed om at flyet måtte bringes opp horisontalt og fikk beskjed om å fly til en annen flyplass.

– Likevel fortsatte flyet å gå ned, og dessverre fikk det et tragisk utfall, sier Alyoshin.

En del av Tupolev Tu-154-flyet som styrtet under landing i Smolensk

En del av Tupolev Tu-154-flyet som styrtet under landing i Smolensk.

Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt