NRK Meny
Normal

- Årsaken til ulykka må bli kjent

– Årsaken til flyulykka som drepte den polske presidenten må bli kjent så fort som mulig, sa den russiske statsministeren Vladimir Putin da han besøkte ulykkesstedet lørdag ettermiddag.

Donald Tusk og Vladimir Putin

Polens statsminister Donald Tusk møtte Russlands statsminister Vladimir Putin på ulykkesstedet lørdag kveld. Sammen la de ned blomster til minne om de døde.

Foto: RIA Novosti / REUTERS

Vladimir Putin kom til Smolensk lørdag ettermiddag for å se stedet der flyulykka skjedde og det ødelagte flyvraket, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Vi må gjøre alt vi vi kan for finne årsaken bak denne tragedien, på kortest mulig tid, sa Putin etter besøket, ifølge russiske nyhetsbyråer.

Tidligere lørdag sa det russiske utenriksdepartementet at de antok at årsaken til ulykka var tykk tåke og dårlig vær.

Det er også sagt at besetninga om bord på flyet ble advart om de dårlige forholdene og tilbudt å lande i Minsk i Hviterussland eller i Moskva. Dette tilbudet skal imidlertid kapteinen ha ignorert.

Vladimir Putin og Dmitry Medvedev

Russlands president Dmitry Medvedev og landets statsminister Vladimir Putin tente lys for ofrene i flyulykka i presidentens residens utenfor Moskca i dag.

Foto: DMITRY ASTAKHOV / AFP

Skal lede etterforskninga

Putin er utnevnt av den russiske presidenten til å lede spesialkommisjonen som skal etterforske ulykka, der flere av Polens militære, økonomiske og politiske ledere omkom.

Den polske statsministeren Donald Tusk besøkte også ulykkesstedet i Smolensk lørdag kveld. Sammen med Putin la han ned blomster til minne om de døde.

De to statsministrene møttes i den samme byen på onsdag, da de deltok i en minnessermoni for de 22.000 polakkene som døde i Stalins massakre i 1940.

Det var i forbindelse med denne markeringa at Polens president og hans følge skulle til Russland.

Vladimir Putin

Russlands president Vladimir Putin inspiserte ulykkesstedet sammen med ministeren for nødsituasjoner, Sergei Shoigu.

Foto: RIA Novosti / REUTERS

Alle de omkomne er funnet

Russiske myndigheter har nå bekrefta at alle som var om bord i dødsflyet er funnet omkommet.

– På dette tidspunktet har alle de omkomne blitt funnet, og de blir nå frakta til Moskva, forteller Shoigu til Russlands statsminister Vladimir Putin, da de begge var på plass på ulykkesstedet.

I Moskva vil ofrene bli identifisert. Russiske myndigheter sa tidligere i dag at gjenstår mye arbeid før alle passasjerene kan identifiseres, og at det blant annet vil bli nødvendig å bruke DNA-analyser.

Tidligere lørdag ble det meldt at Polens president Lech Kaczynski var funnet omkommet i flyvraket, i setet der han satt under flyreisen.

Bilder av de omkomne i flyulykka

Alle passasjerene som var om bord i Tupolev Tu-154-flyet er nå funnet omkommet.

Foto: Czarek Sokolowski / AP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt