Tvinger «John Lemon» til å bytte navn

Den polske leskedrikken «John Lemon» bytter navn etter å ha blitt truet med saftige erstatningskrav fra John Lennons enke Yoko Ono.

File photo of artist Yoko Ono standing in the exhibit "Half-A-Room" at the Museum of Modern Art exhibition dedicated exclusively to her work in New York

Yoko Ono ville kreve 45.000 kroner om dagen og 4500 kroner per solgte flaske dersom «John Lemon» ikke byttet navn.

Foto: Lucas Jackson / Reuters

Ono mener den polske gründerbedriften «utnytter og misbruker John Lennons ettermæle for å selge brus», melder iTV.

Dermed tok Onos advokater kontakt med det polske selskapet, og truet med erstatningskrav på opptil 45.000 kroner per dag og 4500 kroner per solgte flaske, for å ha brukt varemerket John Lennon, melder Reuters.

I tillegg til at leskedrikkens navn lignet mistenkelig på John Lennon, brukte selskapet teksten «let it be» – som i den kjente Beatles-sangen – og tegninger av runde briller i sitt reklamemateriell.

Selv om «John Lemon» nekter for å ha brutt Beatles-stjernes rettigheter, har de nå gått med på å bytte navn til «On Lemon». All brus med det gamle navnet skal selges innen utgangen av oktober.

John Lemon

Yoko Ono syns John Lemon ble for likt John Lennon.

Foto: Faksimile, john-lemon.pl

De viser til at varemerket John Lemon ble registrert i EUs systemer i 2014 – to år før Ono fikk ektemannens navn gjort om til et varemerke.

– Dette er to ulike merkevarer. Men dette er en oppstartsbedrift, og vi kan ikke kjempe mot noen som har mange, mange millioner på bok, sier Karol Chamera i selskapet som distribuerer brusen til avisen East London Advertiser.

SISTE NYTT

Siste nytt