NRK Meny
Normal

Trumps snøvlete tale har fått flere til å undre

Flere har lagt merke til at presidenten snakket utydelig i slutten av Jerusalem-talen onsdag. Nå avkrefter pressesekretær i Det hvite hus at det skal være knyttet til presidentens helse.

UTYDELIG TALE: Dette er slutten av talen president Donald Trump holdt torsdag. Talen omhandlet Jerusalem

Torsdag forlenget pressesekretær i Det hvite hus Sarah Huckabee Sanders en pressekonferanse for å svare på det hun kalte et «latterlig spørsmål» om president Donald Trumps helsetilstand.

I talen presidenten holdt onsdag, kunngjorde han at USA vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og flytte den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv.

Det ble naturlig nok lagt merke til. Noe annet som ble lagt merke til, var presidentens noe utydelige uttale på slutten av talen.

Stiller spørsmål ved helsen

Flere har lagt merke til at presidenten snakket utydelig, og hadde problemer med å uttale bokstaven «s». Trump sa i stedet «sh» flere ganger.

Trump avsluttet Jerusalem-talen med å si det tv-kanalen NBC mener høres ut som «God bless the United Shtesh».

Også på Twitter har folk stilt spørsmål ved hva som kunne ha forårsaket presidentens litt utydelige diksjon på slutten av Jerusalem-talen.

I etterkant har det ifølge Politico og flere andre amerikanske medier, vært spekulasjoner om Trump har tannproteser, og at potensielle problemer med de mulige protesene kan ha vært årsaken til det utydelige språket.

Avkreftet

Men på pressekonferansen torsdag kunne oressesekretær Sarah Huckabee Sanders fortelle:

– Presidentens hals var tørr. Ingenting mer enn det.

Pressesjef i Det hvite hus, Sarah Sanders har pressekonferanse i Det hvite hus

Sanders sa også at presidenten skal gjennom en medisinsk rutineundersøkelse tidlig på nyåret på Walder Reed National Military Medical Center. Denne undersøkelsen går de fleste presidenter gjennom.

Sanders opplyste også om at presidentens helsetilstand vil bli informert om etter rutineundersøkelsen.

71 år gamle Donald Trump er den eldste valgte presidenten noensinne som sitter sin første presidentperiode. Trump har hittil ikke offentliggjort legejournalen sin.

U.S. President Donald Trump

TØRR I HALSEN: Også ved tidligere anledninger har presidenten blitt tørr i halsen under taler. Her tar Trump seg en slurk vann under Asia-turen i november.

Foto: Joshua Roberts / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt