Trumps rådgiver: – Islamisme er en ond kreftbyll som må skjæres bort

WASHINGTON (NRK): Michael Flynn, som skal ha fått tilbud om jobben som Donald Trumps sikkerhetsrådgiver, kom med kraftige uttalelser om islam i en tale i august.

Flynn

Michael Flynn på vei inn til et møte med Donald Trump i Trump Tower torsdag.

Foto: MIKE SEGAR / Reuters

– Vi står overfor en annen -isme, akkurat som vi hadde nazisme, fascisme, imperialisme og kommunisme. Dette er islamisme, sa den pensjonerte generalløytnanten Flynn til en jødisk forsamling i Massachusetts 23. august i år.

Forelesningen var i anledning utgivelsen av boken «Field of Fight. How We Can Win The Global War Against Radical Islam and Its Allies».

– Det er en ond kreftbyll på innsiden av kroppen til 1,7 milliarder mennesker på denne jorda. Og den må skjæres bort, fortsatte Flynn, og viste til antallet muslimer i verden.

– Dårlig til å samarbeide

Flere tidligere kolleger av Flynn beskriver ham som smart, men svært vanskelig å samarbeide med, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Enkelte mener dette er grunnen til at han gikk tidlig av med pensjon fra jobben i den føderale etterretningsetaten DIA.

– Han forsto at det måtte ryddes opp i DIA, men han fremmet ønsket sitt om radikal forandring på en måte som gjorde at alle motsatte seg forslagene hans, uansett hvor gode de måtte være, sier en kilde.

Nyhetsbyrået lyktes ikke med å få en kommentar fra Flynn.

Trenger ikke godkjenning

58 år gamle Flynn har vært en av Trumps nærmeste sikkerhetspolitiske rådgivere de siste månedene.

Han har foreløpig ikke svart på tilbudet om jobben som nasjonal sikkerhetspolitisk rådgiver, men har tidligere antydet at han vil ta den oppgaven Trump måtte be ham om. Stillingen som nasjonal sikkerhetsrådgiver krever ikke godkjenning fra Senatet.

Som sikkerhetsrådgiver vil Flynn blant annet gi Trump råd om USAs forhold til NATO. I et intervju med NRK i høst sa Flynn at NATO har for stort fokus på Russland, og for lite på islamsk terror.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt