Hopp til innhold

Trump møter motstand i jakten på regjeringsmedlemmer

Donald Trumps arbeid med å få på plass sin regjering får fram de svært ulike meningene om ham i partiet. – Hold dere unna, er en tidligere Bush-medarbeiders råd til republikanerne.

Donald Trump

Påtroppende president Donald Trump har startet arbeidet med å finne sine regjeringsmedlemmer.

Foto: Richard Drew / Ap

Mike Pence

Mike Pence ville ikke si noe om prosessen da han forlot Trump Tower etter møtet med den påtroppende presidenten tirsdag.

Foto: Carolyn Kaster / Ap

Tirsdag møttes Trump og påtroppende visepresident Mike Pence for å diskutere navn til den nye regjeringen.

Pence tok før helgen over jobben med å lede arbeidet, etter at Chris Christie mistet vervet. Siden da har minst fire personer blitt sparket fra teamet – trolig på grunn av tette bånd til Christie, ifølge Washington Post.

Nå er det kun en liten gruppe igjen som sammen med Trump og Pence skal finne ut hvem som skal styre landet med dem.

Cruz på besøk

Texas-senator Ted Cruz, som kjempet mot Trump om å bli Republikanernes presidentkandidat, var på besøk i Trump Tower tirsdag. Etter møtet ville han ikke si noe om hva de hadde snakket om.

Det er mange spekulasjoner om hvem som får plass i regjeringen. Ett av de heteste tipsene er at tidligere New York-borgermester Rudolph Giuliani blir utenriksminister.

Senatet må imidlertid godkjenne regjeringsmedlemmene, og mange – både republikanere og demokrater – er skeptiske til Giuliani, blant annet på grunn av hans forretningsinteresser. Etter tiden som borgermester har han drevet et konsulentselskap som blant annet har tatt oppdrag for blant andre Qatar og selskapet som bygger oljerøret Keystone, ifølge New York Times.

Det eneste som hittil er klart er at Trump har valgt lederen for Republikanernes nasjonalkomité, Reince Priebus, til stabssjef og den omstridte Breitbart-redaktøren Steve Bannon til sin nærmeste rådgiver.

Laster Twitter-innhold

Turbulent prosess

Republikaneren Eliot Cohen, som hadde flere verv under George W. Bush, advarer nå sine partifeller fra å si ja til eventuelle henvendelser fra Trump-leiren.

– Hold dere unna. De er sinte, arrogante og roper «dere tapte!». Dette blir stygt, skriver han på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Senator John McCain, som stilte som presidentkandidat mot Barack Obama i 2008, er også kritisk til Trump. Han mener planen om å forbedre forholdet til Russland kan gjøre den påtroppende presidenten medskyldig i det McCain kaller «Putin og Assads slakting av Syrias sivilbefolkning», ifølge Washington Post.

SISTE NYTT

Siste nytt