NRK Meny
Normal

Trump vil kaste ut tre millioner innvandrere

USAs påtroppende president Donald Trump sier han planlegger å deportere opptil tre millioner ulovlige innvandrere fra USA.

Donald Trump

Donald Trump vil deportere flere millioner ulovlige innvandrere, og lover å starte med de kriminelle.

Foto: NICHOLAS KAMM / Afp

Opplysningen kommer i et utdrag fra et lengre intervju med 60 Minutes, som skal sendes søndag kveld lokal tid, skriver CBS.

– Det vi skal gjøre er å få tak i kriminelle, gjengmedlemmer, doplangere, vi har mange av dem, kanskje to millioner, det kan til og med være tre millioner, og få dem ut av landet eller fengsle dem. Men de skal ut av landet, de er her ulovlig, sier Trump.

Ifølge Trump skal flere innvandrere vurderes deportert etter at grensene er sikret.

– Etter at grensene er sikret og alt er tilbake til det normale, skal vi ta en vurdering av menneskene som de snakker om, som er utmerkede mennesker, men vi skal ta en vurdering av det. Før det er det veldig viktig at vi sikrer grensene, sier han.

Han får også spørsmål om han fortsatt har planer om å bygge en mur langs grensen mot Mexico, noe han bekrefter.

Deler av muren kan imidlertid bli erstattet med gjerder, sier Trump.

– I enkelte områder vil jeg kanskje gjøre det, men i andre områder er det mer passende med en mur. Jeg er veldig god til dette. Det kalles bygningsarbeid, sier han.

Muren mot Mexico var en av hovedløftene i Trumps valgkamp. Da lovet han også at Mexico skulle betale for den, noe mexicanske myndigheter har avvist.

Vil begrense Twitter-bruken

I intervjuet lover han også å begrense bruken av Twitter etter at han blir innsatt som president 20. januar.

– Jeg kommer til å være svært tilbakeholden, hvis jeg bruker det i det hele tatt, sier han.

Trump mener likevel at Twitter er en av grunnene til at han vant presidentvalget.

– Jeg synes det er fantastisk. Det er en moderne kommunikasjonsform, og ingenting vi trenger å skamme oss over, sier han.

Ifølge CBS mente staben til Trump at Twitter-bruken hans var så skadelig i dagene før valget at de tok kontroll over kontoen hans.

Når hele intervjuet sendes er det ventet at Trump vil komme med en redegjørelse for hva som blir hovedmålene hans som president.

Fra før er det kjent at han vurderer å beholde deler av helsereformen som har fått tilnavnet Obamacare, som han tidligere har stemplet som «en katastrofe».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt