Hopp til innhold

Trump revet av scenen av Secret Service

Videoen under viser at Secret Service-agenter stormet scenen og brakte presidentkandidat Donald Trump i sikkerhet på et bakrom under et valgkamparrangement i Reno lørdag.

Secret Service henter Trump ned fra talerstolen etter trussel fra salen.

VIDEO: Her blir Trump geleidet ned fra podiet av Secret Service.

TV-bildene viste tegn til et basketak i folkemengden mens presidentkandidaten ble ført ut. En mann i publikum ble senere ført ut av salen av sikkerhetsagenter, før Trump noen minutter senere returnerte til talerstolen til stor jubel fra tilhengerne.

Secret Service opplyser at en person blant publikum hadde ropt noe som ble oppfattet som om han hadde et våpen. De reagerte raskt og fikk den omstridte presidentkandidaten i sikkerhet, mens den mistenkte mannen ble ført bort av agentene.

Hadde ikke våpen

Donald Trump i Reno.

Donald Trump var raskt tilbake på talerstolen etter avbruddet.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

Det viste seg at han ikke hadde noe våpen på seg, og det ble heller ikke funnet no våpen andre steder i salen. Mannen ble ført ut av salen av agentene, før Trump kunne fortsette talen sin.

Det kom fram senere at mannen hadde holdt opp en plakat med teksten «Republikanere mot Trump».

Etter at han var avhørt av politiet, uttalte mannen, Austyn Crites, seg til TV-stasjonen KTVN-2 at han kom til valgkamparrangementet for å vise at han, selv om han støtter Det republikanske partiet, ville uttrykke motstand mot Trump.

– Da jeg tok fram plakaten gikk folk løs på meg, banken meg og halvkvalte meg, og så var det noen som ropte noe om et våpen, sier han.

Trump: Jeg trenger ikke støtte fra kjendiser

Tener pengar på lettlurte Trump-tilhengarar

– Lar oss ikke stanse

Trump selv hadde denne kommentaren da han igjen entret talerstolen:

– Ingen har sagt at det skulle bli enkelt for oss. Vi lar oss ikke stanse. Og jeg vil takke Secret Service for at de gjorde jobben sin.

Valgkampen i USA går nå mot slutten. Meningsmålingene spriker, men det er lite tvil om at Donald Trump har tatt kraftig inn på Hillary Clinton den siste uken. Likevel viser den siste meningsmålingen til Washington Post og ABC at Clinton ligger foran.

Her svarer 48 prosent av de støtter Hillary Clinton, mens 43 prosent sier de støtter Donald Trump.

Campaign 2016 Trump

Trump ble ført av scenen under et valgkamparrangement i Reno i Nevada. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix.

Foto: John Locher / Ap

Trumps farlige maskulinitet

SISTE NYTT

Siste nytt