NRK Meny
Normal

Tre palestinere drept, flere såret på begge sider av konflikten

Uroen imellom israelere og palestinere fortsetter i Israel. Blant annet et to år gammelt jentebarn og en 13 år gammel gutt ble drept søndag.

Palestinsk gutt skyter stein mot Israelsk politi

STEIN MOT SKYTEVÅPEN: Her skyter en palestinsk gutt stein mot Israelsk politi på Vestbredden.

Foto: Mohamad Torokman / Reuters

Situasjonen mellom Israel og palestinerne er for tiden svært spent, og mange frykter at den kan utvikle seg til en ny intifada, slik Hamas' leder på Gazastripen, Ismail Haniyeh, oppfordret til fredag.

En 13 år gammel palestinsk gutt ble skutt og drept under sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden søndag

Tenåringen ble drept av israelske styrker under sammenstøt ved en kontrollpost nord på Vestbredden nær Ramallah, opplyser palestinske helsemyndigheter.

Minst 20 palestinere er skadd etter at det er blitt skutt med gummikuler under de samme sammenstøtene.

To nye knivangrep mot israelere

At Hamas oppfordrer til opprør kan være en av grunnene til at det de siste ni dagene har det vært 16 knivangrep mot israelere i Jerusalem og på Vestbredden.

To av disse knivangrepene skjedde søndag.

Nær byen Hadera gikk en palestinsk mann til knivangrep på to israelere. Mannen er arrestert, opplyser israelsk politi. En av israelerne skal være alvorlig såret.

En kort stund senere skal en israelsk-araber ha knivstukket fire jøder i Gan Shmuel, etter først å ha kjørt på dem med en bil, melder AFP.

En 19 år gammel kvinne skal være alvorlig skadd. En 14 år gammel jente kom fra det med moderate skader, mens to menn på 25 og 45 ble lettere skadd. Gjerningspersonen her ble også arrestert av politiet.

Palestinske demonstranter løper nær byen Ramallah

URO: Flere har blitt drept og skadet i uroen de siste dagene. Her løper palestinske demonstranter over flammer i nærheten av byen Ramallah på Vestbredden.

Foto: Mohamad Torokman / Reuters

Hamas raser etter luftangrep som drepte jente (2)

Tidligere søndag opplyste palestinske kilder at en gravid kvinne og hennes to år gamle datter er drept i et israelsk luftangrep mot Gazastripen natt til søndag.

Fire andre, inkludert kvinnens mann og at annet barn, skal ha blitt såret.

Hamas advarer Israel og sier det er dumt av dem å bombe Gaza nå. Israelske medier har meldt at angrepet var rettet mot våpenfabrikker knyttet til Hamas.

Ifølge landets forsvar var angrepene et svar på et rakettangrep fra Gaza mot byen Ashkelon den foregående natten. Ingen har tatt på seg ansvaret for det angrepet, men det israelske forsvaret holder Hamas ansvarlig for alle angrep fra Gaza.

Et lokalt sykehus opplyser at de to døde da et hus i nærheten av ett av Hamas-målene kollapset som følge av en kraftig eksplosjon.

– Dette viser okkupasjonsmaktens ønske om å trappe opp, sier Sami Abu Zuhri, en talsmann for Hamas.

Forsøk på selvmordsangrep

Få timer senere forsøkte en palestinsk kvinne å gjennomføre et selvmordsangrep på den okkuperte Vestbredden, ifølge israelsk politi.

Kvinnen er hardt skadd etter at hun utløste en bilbombe ved en israelsk kontrollpost. Politimannen som stanset bilen, ble lettere skadd.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt