NRK Meny
Normal

To nye pågripelser i Manchester

Ytterligere to personer er pågrepet etter mandagens selvmordsangrep i Manchester, opplyser politiet i byen.

Politiaksjon i Manchester

Politiet holder vakt utenfor et hus i Moss Side i Manchester fredag. En rekke steder er ransaket, og elleve menn sitter fortsatt i varetekt.

Foto: Oli Scarff / AFP

Tidlig lørdag morgen gjennomførte politiet en kontrollert eksplosjon for å ta seg inn på en adresse i bydelen Cheetham Hill. Det var den andre ransakelsen som ble gjennomført lørdag.

Salman Abedi

Britisk politi har foretatt en rekke pågripelser etter at Salman Abedi (22), den antatte gjerningsmannen, sprengte seg selv etter en Ariana Grande-konsert i Manchester.

Foto: AP

I en pressemelding om ransakelsen opplyser politiet at to unge menn – 20 og 22 år gamle – er pågrepet og siktet etter landets antiterrorlover.

Dermed er antall pågrepne etter mandagens selvmordsangrep mot en konsertarena i byen oppe i 13. En mann og en kvinne er allerede pågrepet, mens elleve menn fortsatt i er i politiets varetekt og skal avhøres.

Lørdag ble det kjent at en av dem som er pågrepet tidligere i uken, er den 24 år gamle fetteren til den antatte bombemannen Salman Abedi.

– Vi ruller opp nettverket og forsøker å få kontroll på det. Til slutt kommer mann til bunns i et nettverk, sier Storbritannias sikkerhetsminister Ben Wallace.

Beholder trusselnivået

Ifølge The Guardian er det ikke noe som tyder på at et nytt angrep er nært forestående, selv om etterforskere ikke vil utelukke det.

Trusselnivået holdes på definisjonen «kritisk» gjennom helga, men antiterrorsjef Mark Rowley ber alle om å leve som normalt.

– Etterforskerne har gjort svært viktige pågripelser og betydelige funn. Vi har naturligvis ikke dekket alt vi vil, men en stor del av det. Vi forsøker å forstå så mye vi kan rundt den døde terroristen, hans omgangskrets, hele nettverket og hvordan de skaffet og bygget bomben, sier Rowley.

I Libya er også Abedis far og bror pågrepet. Lillebroren skal ha visst om angrepet, og libyske myndigheter mener de snakket sammen på telefon få minutter før bomben gikk av.

22 personer ble drept og rundt hundre såret da en selvmordsbomber utløste en sprengladning mens folk strømmet ut fra en konsert med den amerikanske artisten Ariana Grande mandag kveld. Flere av ofrene er barn og unge.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt