Hopp til innhold

To kritisk skadd i knivangrep i Paris – etterforskes som terror

To personer er kritisk skadd i et knivangrep nær det franske satiremagasinet Charlie Hebdos tidligere hovedlokaler i Paris. Fem mistenkte skal være pågrepet.

KNIVANGREP: Fire personer skal ha blitt angrepet med kniv nær lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo.

Politiet sa først at de lette etter to angripere, men uttalte senere at de tror det bare har vært en gjerningsperson.

Aktor Jean-François Ricard uttalte at personen som er mistenkt for å ha utført selve gjerningen er pågrepet.

Fredag kveld opplyser en kilde i det franske rettsvesenet til AFP at det i alt er pågrepet fem personer i forbindelse med angrepet.

Angrepet etterforskes som en terrorhandling på grunn av åstedet og timingen for angrepet - ved de gamle lokalene til Charlie Hebdo, på et tidspunkt der mistenkte i terrorangrepet fra januar 2015 står for retten.

De to ofrene skal være kritisk skadd, men har ikke livstruende skader. Ifølge Ricard kjente ikke den mistenkte gjerningspersonen dem fra før.

Den mistenkte gjerningsmannen ble pågrepet i nærheten av Bastillen. Politiet har funnet det de beskriver som en «slakterkniv» ved åstedet for knivangrepet, skriver AFP.

Le Parisien omtaler det som en machete.

TV-kanalen BFM melder at den andre personen ble pågrepet på metroen i den franske hovedstaden.

Det ble også meldt om en mystisk gjenstand, men det ble ikke funnet noen eksplosiver.

Ifølge Le Figaro ble den mistenkte gjerningsmannen pågrepet rundt klokka 12.45. Han skal ha hatt blod på klærne.

Nordmann: – Hørte sirener og forsto noe var galt

Per Søreide Senstad studerer statsvitenskap og journalistikk i Paris. Sammen med kjæresten bor han 150 meter unna stedet der angrepet skjedde. Han forsto noe var galt da han hørte sirener fra gaten utenfor vinduet, og så politibiler komme kjørende.

– Jeg skrudde på nyhetene og så at det hadde vært et knivangrep rett ved de gamle

Per Søreide Senstad. Bor i Paris, rett ved der terrorangrepet 25.09.2020 fant sted

Per Søreide Senstad bor rett ved der angrepet skjedde. Han forteller at det er mange politibiler på stedet og at større områder er sperret av.

Foto: Privat

lokalene til Charlie Hebdo. Politiet har sperret av større områder her nå, og biltrafikken ned mot Bastille er stanset, forteller han til NRK.

Under samtalen høres politisirener fra gaten utenfor. Flere politibiler er på vei til stedet. Det 11e arrondissement der angrepet fredag skjedde, er ikke ukjent med terrorangrep.

Foruten angrepet mot Charlie Hebdo tidlig i 2015, mistet svært mange livet her under terrorangrepene i Paris den 13. november 2015.

– Politiet frykter nok at det kan komme flere angrep. Dette vekker dårlige minner for mange i dette området, sier Senstad.

Han sier at han og kjæresten etter forholdene har det bra.

– Men det er en påminnelse om at terror fortsatt er en stor utfordring for Frankrike. I tillegg går korona-smittetallene kraftig opp, og det er snakk om innføring av større restriksjoner i landet. Så det skjer mye her nå, sier nordmannen.

To kritisk skadd

Det ble først meldt om fire skadde, men dette er nå korrigert til at det er to som er bekreftet.

Ifølge France 2 skal begge de skadde jobbe for produksjonsselskapet Premières Lignes. TV-selskapet produserer dokumentarer og driver med gravejournalistikk.

Det skal være en mann og en kvinne.

– To kolleger av oss røykte sigaretter på gata. Jeg hørte skrik, gikk bort til vinduet og så en kollega, blodig, som ble jaget av en mann med en machete, forteller en ansatt i filmproduksjonsselskapet Premieres Lignes til AFP.

Eieren av selskapet sier at de ikke har mottatt noen trusler tidligere.

Politiet har sperret av et større område. Dette inkluderer de tidligere lokalene til Charlie Hebdo, som ble angrepet av terrorister i 2015. 12 personer ble drept i dette angrepet.

Ni skoler i nærområdet ble bedt om å holde barna inne.

Parisk knivangrep
Knivangrep i Paris
Knivangrep i Paris
Paris Knivangrep
Paris knivangreo
France Knife Attack

Angrep i 2015

Knivangrepet skjer samtidig som rettssaken har startet mot flere av de mistenkte medhjelperne i Hebdo-angrepet. 14 personer er tiltalt etter terrorangrepet i 2015.

Brødrene Cherif og Said Kouachi stormet redaksjonslokalet til Charlie Hebdo med automatvåpen 7. januar 2015. De ble drept av politiet i en skuddveksling to dager senere.

Enkene etter de to angriperne i 2015 skulle etter planen vitne fredag.

Da rettssaken startet trykket magasinet på nytt en omstridt karikaturtegning av profeten Mohammed.

charlie hebdo

MARKERTE: Dette bildet er fra en støttemarkering for Charlie Hebdo i Paris 11. januar 2015.

Foto: Loic Venance / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt