Titusener protesterer mot Charlie Hebdo

Etter dagens fredagsbønn har tusenvis av mennesker marsjert ut i gatene og brente dukker av Frankrikes president og det franske flagget i Afghanistan.

Charlie Hebdo-demonstrasjoner i Afghanistan

Minst 20.000 samlet seg etter dagens fredagsbønn i byen Herat i Afghanistan og ropte slagord mot Frankrike og president François Hollande.

Foto: Aref Karimi / Afp

Bare i den vest-afghanske byen Herat demonstrerte 20.000 mennesker mot Charlie Hebdos forside med tegning av profeten Muhammed.

Kastet stein mot ambassade

De brant det franske flagget og ropte slagord der det forlangte at Frankrike ba om unnskyldning til verdens muslimer for forsiden der en gråtende Muhammed holder opp er skilt med påskriften «Je suis Charlie».

I Kabul kastet demonstranter stein mot den franske ambassaden.

I Hele Afghanistan har det vært mindre og sporadiske demonstrasjoner etter dagens fredagsbønn, også i nabolandet Pakistan har folk demonstrert i dag. I millionbyen Lahore samlet mange seg og benyttet anledningen til å brenne det amerikanske flagget samtidig med at de ropte slagord mot Frankrike.

Litt lenger vest, i Iran, samlet også flere tusen seg i de sørlige byene Qom og Isfahan og ropte: «Død over Frankrike, død over Israel, død over Charlie Hebdo».

Demonstrasjon mot Charlie Hebdo i Herat

I den afghanske byen Herat har flere titusen mennesker samlet seg for å vise sin avsky mot publiseringen av Muhammed-karikaturene i Charlie Hebdo.

Foto: Aref Karimi / Afp

Protestmarsj

I går samlet flere tusen seg i Karachi og deltok i en protestmarsj mot Muhammed-karikaturene. Marsjen er den hittil største i Karachi etter at tolv personer ble drept i et terrorangrep mot det franske satiremagasinet for drøyt to uker siden.

En etterretningsoffiser sier til nyhetsbyrået AFP at «tusenvis» deltok, noe som likevel er ganske lite i en by med 18 millioner innbyggere.

– Ned med Charlie Hebdo! Ned med gudsbespotterne! ropte deltakerne.

Flere bar på plakater med krav om at gudsbespottere må drepes, mens en av protestlederne krevde at den diplomatiske kontakten med Frankrike brytes.

Karikaturene har utløst flere store demonstrasjoner mange steder i Asia, Afrika og i Midtøsten. Selv om Iran fordømte angrepene på Charlie Hebdo har de ved flere anledninger kritisert bladet for å trykke tegninger av profeten. Blant annet ble en iransk avis som trykket «Je suis Charlie» på sin forside forbudt den 17. januar.

SISTE NYTT

Siste nytt