– Fransk ungdom må venne seg til å leve med terrortrusler


Frankrikes statsminister Manuel Valls mener Frankrike må lære seg å leve med terrortrusselen. Det sa han da han besøkte to videregående skoler i dag.

Najat Vallaud-Belkacem og Manuel Valls

Undervisningsminister Najat Vallaud-Belkacem og Manuel Valls snakket med elever på to videregående skoler øst for Paris.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Sammen med undervisningsminister Najat Vallaud-Belkacem, besøkte Valls to skoler i Seine-et-Marne, øst for den franske hovedstaden Paris.

To uker etter terrorangrepene som rystet landet hadde ikke statsministeren mange trøstens ord med seg. Han pyntet ikke på budskapet da han svarte på hvor lenge den økte beredskapen i landet kunne komme til å vare.

Leve med trussel i flere år

– Deres generasjon må venne dere til å leve med faren. Det kan være snakk om flere år, svarte han.

Han minnet om den faren hjemvendte jihadister kan bety for Frankrike.

– Jeg vil ikke legge skjul på denne trusselen. Den eksisterer og det må også lærerne være klar over, fortsatte han, ifølge Le Figaro.

Økt sikkerhet

Siden angrepene har overslag vist at det kan være så mange som 3000 ekstreme islamister i Frankrike som må overvåkes.

I tillegg kommer 400–500 personer som mistenkes for å være tilknyttet ekstrem islamisme gjennom andre land, som for eksempel Afghanistan eller Pakistan.

Etter angrepene ble det utplassert 15.000 soldater og politifolk skulle beskytte jødiske skoler og synagoger mot angrep. Også moskeer fikk økt vakthold etter en rekke antimuslimske episoder.

SISTE NYTT

Siste nytt

Den tidligere fotballspilleren og TV-profilen Mads Hansen reagerer på at Uefa velger å si nei til regnbuebelysning etter press fra den homofiendtlige regjeringen i Ungarn.

Regnbueaksjon mot den ungarske utenriksministeren

Norske instagrambrukere har det siste døgnet oversvømt kontoen til Ungarns utenriksminister med regnbueflagg. Péter Szijjártó sa tirsdag han var glad for at Det europeiske fotballforbundet sa nei til Pride-markering.