Hopp til innhold

Flere angrep mot franske muslimer

I løpet av de to første ukene etter terrorangrepet i Paris, har det blitt registrert 128 angrep på muslimske mål i Frankrike.

Je suis Charlie

Mens noen franskmenn reagerer solidarisk etter terrorangrepet på Charlie Hebdo, lar andre sinnet sitt gå utover franske muslimer.

Foto: VINCENT KESSLER / Reuters

Terrorangrepet på det franske satiremagasinet Charlie Hebdo og det jødiske supermarkedet i Paris har ført til en kraftig økning i antall angrep mot franske muslimer.

Det har vært 33 episoder rettet mot moskeer og 95 trusler har blitt anmeldt til politiet siden det brutale terrorangrepet 07. januar. Det opplyser Det nasjonale senteret mot islamofobi i Frankrike.

Til sammenligning ble det registrert 133 antimuslimske episoder i hele 2014.

Knivstukket 17 ganger

Forrige uke ble en 47 år gammel marokkansk mann knivstukket til døde i den franske byen Beaucet.

Mohamed El Makouli ble overfalt i sitt eget hjem av en 28 åring som tvang seg inn i huset og ropte «Jeg er din Gud. Jeg er din Islam» før han knivstakk familiefaren 17 ganger med kniv, melder nyhetsbyrået AFP.

Makoulis kone ble skadet da hun forsøkte å beskytte ektemannen. Den 31 år gamle kvinne måtte til slutt gi opp og flyktet med parets barn for å ringe politiet.

– Dette er et forferdelig islamofobisk angrep, sier Abdallah Zekri, leder for Det nasjonale senteret mot islamofobi.

– Gjerningsmann lider av psykisk lidelse

Drapsmannen ble funnet på åstedet og sier det var stemmer i hodet hans som fikk ham til å utføre drapet.

Mannen skal ha blitt diagnostisert med schizofreni og har blitt innlagt på psykiatrisk sykehus, melder AFP.

28 åringen er siktet for drap, drapsforsøk og besittelse av narkotika. Politiet skal avhøre gjerningsmannen for å undersøke om det ligger et islamofobisk motiv bak drapet, skriver The Independent.

SISTE NYTT

Siste nytt