NRK Meny
Normal

The Sun-journalister arrestert for korrupsjon

Fem ansatte i tabloidavisen The Sun er blant de åtte personene som er arrestert for å ha stått bak bestikkelser til offentlige tjenestemenn.

The Suns oppslag om prince Harry i Nazi-uniform i januar 2005.

Fem ansatte i den britiske avisen The Sun er arrestert av politiet i London.

Foto: ADAM BUTLER / AP

Til sammen ble åtte personer pågrepet i politiaksjonen lørdag, fem av dem er ansatt i den britiske avisen The Sun, melder Reuters.

Journalistene ble pågrepet i forbindelse med en ny korrupsjonssak.

I tillegg pågrep politiet en kvinnelig ansatt i Forsvarsdepartementet, en ansatt i politiet i Surrey, og en ansatt i militæret, ifølge AP.

Ransaket kontorene

Hjemmene og kontorene deres er ransaket. De mistenkte sitter nå i avhør på politistasjoner i London, Essex, Kent og i Wiltshire, skriver BBC.

De arresterte er ifølge BBC The Suns redaktør Geoff Webster, fotoredaktør John Edwards, sjefsreporter John Kay, sjef for utenriksstaben Nick Parker, og reporter John Sturgis.

The Suns eierselskap News Corporation bekrefter arrestasjonene av de fem, og sier i en kunngjøring at selskapet har bidratt med opplysninger som førte til pågripelsene.

Journalistene etterforskes nå for å ha bestukket offentlige tjenestemenn med penger for å få tips om hemmelig informasjon.

«Elveden-operasjonen»

Arrestasjonene er ifølge nyhetsbyrået Reuters ledd i en operasjon med kodenavnet Elveden.

Operasjonen tar sikte på å kartlegge omfanget av en skandale der journalister betalte politifolk for å få informasjon om viktige saker.

Saken har tidligere bare omfattet bestikkelser av politifolk, men lørdag ble det altså kjent at det kan dreie seg om bestikkelse av offentlige tjenestemenn også.

Elveden-operasjonen pågår parallelt med London-politiets operasjon Weeting. Denne skal kartlegge ulovlig telefonavlytting begått av ansatte i søndagsavisen News of the World, som gikk inn i fjor sommer etter avsløringer av de ansattes ulovlige arbeidsmetoder, skriver NTB.

Murdoch i hardt vær

The Sun eies av Rupert Murdoch, og er Storbritannias største tabloidavis.

Arrestasjonene lørdag kan føye seg inn i rekken av skandaler i britisk media.

I 2011 ble det kjent at den britiske avisen News of the World, også eid av News Corporation, hacket telefonsvarere til ofre for kriminalitet og deres pårørende, og til pårørende til soldater drept i Afghanistan og Irak. Avisen avlyttet også en rekke kjendiser.

10. juli i fjor ble News of the World lagt ned på grunn av skandalen, og kom ut for siste gang.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt