NRK Meny
Normal

Taliban-angrep i Kabul

Taliban har gjennomført flere selvmordsangrep i Afghanistans hovedstad Kabul de siste månedene.

Taliban-angrep mot FN-pensjonat i Kabul
Foto: Gemunu Amarasinghe / Scanpix/AP

15. august

En selvmordsbomber i en bil detonerer bomben utenfor NATos militære hovedkvarter i Kabul. Det er det første angrepet mot bygningen som ligger nær den tungt bevoktede ambassaden til USA. Sju afghanere ble drept.

18. august

En selvmordsbomber i bil angriper en NATO-konvoi i nærheten av en amerikansk militærleir to dager før Afghanistans andre presidentvalg. Ti personer blir drept, inkludert en NATO-soldat, og over 50 blir såret.

8. september

En selvmordsbomber går til angrep utenfor portene ved en militær lufthavn i Kabul. Tre sivile blir drept og ni blir såret - deriblant fire utenlandske soldater.

17. september

En selvmordsbomber i bil angriper flere NATO-kjøretøy. Ti sivile afghanere og seks italienske soldater blir drept i et av Kabuls dødeligste angrep mot soldater fra Vesten.

28. oktober

Væpnede Taliban-medlemmer angriper et FN-pensjonat og avfyrer raketter mot Hotell Serena. En talsmann for Taliban sier at dette er avsparket for opprørernes kamp mot alle som hjelper til med andre valgomgang i presidentvalget 7. november.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt

Laster Twitter-innhold

14 åring arrestert for å danse på gaten i Saudi-Arabia

Tenåringen ble pågrepet for «umoralsk opptreden» etter at en video der han danser i gaten i Saudi-Arabia tok av på nettet.