Massakren i Syria: – De drepte kvinner og barn med kniv

Regjeringsstyrker skal ha omringet byen Taramseh i Hama, stengt av veiene og bombet byen i to timer før massakren startet.

Han ble hardt skadet i angrepet hvor flere hundre mennesker døde i provinsen Hama i Syria.

SE VIDEO: Et av ofrene etter at byen Taremseh ble bombet torsdag kveld. Minst 200 mennesker skal ha blitt drept under en massakre i Hama i Syria.

Ifølge det regimekritiske nettstedet Network i Syria er massakren i byen Taramseh i provinsen Hama den verste noen sinne i landet.

– Over 150 døde er samlet i moskeen og over 70 ligger i gatene, hjemmene og på jorder. Folk er ute og leter etter døde. De fleste ble drept med kniv, også kvinner og barn. Det er også funnet brente lik, skriver nettstedet.

Shaam News rapporterer at tre familier ble drept. Familiene skal ha blitt flyttet fra byen Khneizeer.

– Blant ofrene var medlemmer av Free Syrian Army ettersom de prøvde å beskytte folket. Byen ble omringet og veiene stengt. Byen ble bombet i to timer, så ble den plyndret. Strøm og all kommunikasjon ble stengt, så det var ikke mulig å lete etter døde før senere, skriver de videre.

LES OGSÅ: USA bekymret over at Syria flytter sine kjemiske våpen

– Den verste massakren siden opprøret startet

Opplysningene er ikke bekreftet av uavhengige kilder, men en rekke forskjellige kilder i opposisjonen hevder at over 200 ble drept .

Rådet for ledelse av revolusjonen i Hama hevder dødstallet er høyere enn 220 og at flertallet av de drepte er sivile.

Hvis dette tallet er riktig, er massakren i Taramseh den verste siden begynnelsen av opprøret i Syria.

Det statlige syriske nyhetsbyrået SANA har en ganske annen beskrivelse av hva som skjedde i Taramseh. Byrået melder at væpnede terrorister sto bak massakren og at de ble bekjempet av regjeringsstyrkene.

– Det var store tap i terroristenes rekker, skriver SANA, som hevder tre soldater ble drept i sammenstøtene.

(Saken fortsetter)

Videoen viser bombing som skal ha skjedd i byen Homs i Syria 12. juli.

SE VIDEO: Her blir byen Homs bombet torsdag.

– Observatører klare til å dra inn i Taramesh

Den norske generalen Robert Mood, som leder FN-observatørene i Syria, sa fredag at observatørstyrker er klare til å dra til Taramesh dersom ilden opphører.

– FNs observatører står klare til å dra inn for å verifisere informasjonen så fort en troverdig våpenhvile er på plass i området, sa Mood på en pressekonferanse i Damaskus.

Kina vil se på FN-resolusjon

Kinesiske myndigheter sier de vil se nøye på et nytt utkast til en FN-resolusjon om Syria, etter meldingene om en ny massakre i Hama-provinsen.

Både Russland og flere vestlige land har lagt fram utkast til en ny Syria-resolusjon. Russland og Kina, som begge har vetorett i Sikkerhetsrådet, har til nå ikke villet gå med på strengere sanksjoner mot det syriske regimet.

Det muslimske brorskapet i Syria mener det er mange som har skyld i det som har skjedd, og ikke bare president Bashar al-Assad.

– Vi mener at det ikke utelukkende er monsteret Bashar som har ansvar for denne grufulle forbrytelsen. Det gjelder også Kofi Annan, russerne, iranerne og alle land som later som de er forsvarere av fred og stabilitet i verden, men som forholder seg helt tause, het det i en uttalelse fra Det muslimske brorskapet fredag.

Annan til Moskva

Spesialutsending Kofi Annan drar mandag til Moskva for å diskutere borgerkrigen i Syria med russiske myndigheter.

– Den nåværende situasjonen i Syria og utsiktene for en fredsløsning kommer til å bli diskutert, sier en kilde i det russiske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået RIA.

Kofi Annan, som er FNs og Den arabiske ligas spesialutsending til Syria, skal blant andre møte den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov.

Russerne sa fredag at de ønsker at Annan skal jobbe mer aktivt med den syriske opposisjonen.

Russland, som er en mangeårig alliert av de syriske regimet, har stått fast på at situasjonen i Syria ikke kan løses med innblanding utenfra, men snarere gjennom dialog mellom partene.

LES OGSÅ: Annan og Assad enige om ny løsning


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt