Hopp til innhold

Svensk landslagstrener spøkte om bombe på flyplassen i København

Landslagstreneren skal ha opplyst til flypersonalet på Kastrup i København i Danmark at han hadde en bombe i bagasjen. Det viste seg å være en spøk.

Mange måtte vente tålmodigt foran Terminal 2 i Københavns Lufthavn, efter en mand havde påstået, at han havde en bombe i tasken.

BLE EVAKUERT: Mange måtte vente tålmodig foran terminal 2 på Københavns lufthavn etter at en mann hevdet at han hadde en bombe i bagasjen.

Foto: Camilla Faurholdt-Löfvall/DR

Danske TV 2 skrev litt over klokken 10.00 fredag formiddag at de hadde fått bekreftet hendelsen av Københavns politi.

Mindre en tre kvarter senere melder Københavns politi på Twitter at det hele viste seg å være en spøk. Veska var helt ufarlig og terminalen er åpen igjen.

Politiet har anholdt mannen og anmeldt ham for trusler. Samtidig ber de innstendig om at det ikke spøkes med sånt, siden folk blir redde.

Suspendert fra jobben

Aftonbladet skriver at det var en svensk landslagstrener som bidro til stenging av terminal 2 på Kastrup lufthavn i København.

Landslagsansvarlig i det svenske håndballforbundet, Hanna Fogelström, bekrefter at treneren nå er suspendert fra jobben.

– Det er en handling og oppførsel som ikke er ok. Som et resultat av dette har vi fratatt ham oppdraget, sier hun til Expressen.

Da mannen var i ferd med å sjekke inn ble han spurt om hva han hadde i bagasjen. Svaret hans var da at han hadde en bombe.

Terminal 2 på flyplassen, der mannen befant seg, ble fullstendig sperret av, og alle ansatte og reisende ble evakuert.

De måtte vente tålmodig utenfor flyplassen mens bagasjen ble undersøkt.

Pågrepet og siktet

Nødetatene dro for å undersøke bagasjen og før resultatet var klart uttalte vaktleder i ved Københavns Politi, Espen Godiksen, til danske TV 2:

– Når det sies «bombe» på en flyplass, skal vi ha undersøkt det. Vi må jobbe med antagelsen om at det er en bombe. Derfor har vi sperret av Terminal 2.

Landslagstreneren er nå pågrepet og siktet for trusler. Politiet forklarer at han skal ha forsøkt å være morsom.

– Vi vil gjerne understreke at man skal la være å spøke med den slags, da vi er nødt til å reagere på det.

SISTE NYTT

Siste nytt