Hopp til innhold

Strauss-Kahn sprakk under utspørring om rå sex

Under opprullingen av sexlivet til den tidligere sjefen for det internasjonale pengefondet IMF, hevet halliktiltalte Dominique Strauss-Kahn i dag stemmen og sa at han var lei av alle detaljene om sex.

Strauss-Kahn i retten i Lille 10. februar

I dag sprakk det for Dominique Strauss-Kahn da han fikk gjentatte spørsmål i rettssalen om seksuell praksis og seksuelle preferanser.

Foto: BENOIT PEYRUCQ / Afp

Strauss-Kahn har i to dager prøvd å overbevise dommeren i tingretten i den nordfranske byen Lille om at han ikke ante at kvinnene han traff på luksuriøse sexfester var prostituerte, og at han ikke hadde noen rolle i organiseringen av festene. I to dager har han fastholdt at han trodde kvinnene var der frivillig og at de var like glade i sex som ham.

Men to tidligere prostituerte som har vitnet i rettssaken, forteller en annen historie. De forteller at de fikk betalt for å delta på orgielignende fester der de aldri ble spurte om navn, men avkrevd seksuelle tjenester. En kvinne fortalte at hun ble utsatt for et brutalt overgrep uten å bli spurt.

Nettopp måten dette overgrepet skal ha blitt utført på, førte til så mange detaljspørsmål at temperaturen steg faretruende i vitneboksen. For første gang under rettssaken hevet Strauss-Kahn stemmen.

Innrømmer preferanse for «rå sex»

 Dominique Strauss-Kahn

I tre dager skal Strauss-Kahn stå i vitneboksen i Lille og forklare seg om sin rolle i organiseringen av en rekke sexfester med prostituerte.

Foto: BENOIT PEYRUCQ / Afp

Synlig presset innrømmet den tidligere IMF-sjefen at han likte «rå sex», men sa samtidig at han ikke opplevde situasjonen slik som kvinnen gjorde.

– Det er ikke uvanlig at kvinner byr seg fram for meg, sa Strauss-Kahn i retten.

Han utbrøt at han begynte å bli veldig trøtt av alle detaljene han måtte svare på fra bistandsadvokatene. Han innrømmet at hans seksuelle preferanser ikke er for alle, men påpekte retorisk at han heller ikke var tiltalt for dette. Han kritiserte deretter dommeren for å tillate for mange «detaljer og anekdoter» som han sa han opplevde som moraliserende, skriver Le Figaro.

Risikerer 10 år

Påtalemyndigheten vil ha det til at Strauss-Kahn var en aktiv part i organiseringen av treffene med prostituerte, mens han selv sier det dreide seg om frilynte fester med kvinner som var like interessert i sex som ham selv.

Strauss-Kahn er flere ganger tidligere anklaget for overgrep. Han måtte gå fra jobben som toppsjef i IMF, han måtte begrave drømmen om å bli president i Frankrike og kona kastet ham ut.

Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn på vei til retten i Lille onsdag hvor han er tiltalt for hallikvirksomhet.

Foto: PHILIPPE HUGUEN / Afp

Nå risikerer han opptil 10 år i fengsel dersom retten finner ham skyldig i tiltalen om organisert hallikvirksomhet. Sammen med 13 andre mener påtalemyndigheten at han sto bak en prostitusjonsring som arrangerte orgier i blant annet Paris, Brussel og Washington.

Det er satt av tre uker til rettssaken, men torsdag er Strauss-Kahns siste dag i vitneboksen. Deretter skal resten av de 13 andre tiltalte og flere vitner forklare seg. Blant de andre tiltalte er politifolk, forretningsmenn, en advokat og en bordelleier.

Prostitusjon er lovlig i Frankrike. For å bli kjent skyldig i organisert hallikvirksomhet må man ha organisert, oppfordret til eller tjent på prostitusjonen.

SISTE NYTT

Siste nytt