NRK Meny
Normal

Stoltenberg utsetter Japan-besøk

Statsminister Jens Stoltenberg kommer likevel ikke til å reise til Japan i neste uke.

Jens Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg har sendt kondolansebrev til japanerne og utsetter sitt planlagte Tokyo-besøk.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Stoltenberg skulle etter planen reise sammen med en norsk næringslivsdelegasjon på 130 personer til Tokyo, men i lys av den dramatiske situasjonen i landet dropper statsministeren besøket.

Det får NRK bekreftet fra statsministerens kontor.

Kondolerer

Avgjørelsen ble tatt i ettermiddag i samråd med de japanske myndighetene.

– Vi har hatt tett kontakt med både ambassaden i Tokyo og Utenriksdepartementet. I samråd med japanske myndigheter har vi besluttet at turen utsettes, sier kommunikasjonsrådgiver Arvid Samland ved Statsministerens kontor (SMK) til NTB.

– Våre tanker er hos dem som har mistet sine kjære og hos dem som er skadet, skriver statsminister Jens Stoltenberg i en kondolansehilsen til Japans statsminister.

Samtaler om fisk

Stoltenberg skulle på offisielt besøk sammen med fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen. Han skulle blant annet ha politiske samtaler med Japans statsminister og delta på flere arrangementer med norsk og japansk næringsliv.

Berg-Hansen skulle ha politiske samtaler med den japanske landbruks- og fiskeriministeren og delta på flere arrangementer med norsk og japansk sjømatnæring i regi av Eksportutvalget for fisk.

Fiskeri- og kystdepartementet opplyser at også Berg-Hansen utsetter sitt besøk inntil videre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt