Hopp til innhold

– De forstår at de må treffe ballen når jeg roper «spark»

Det er lov til å ta i bruk både snabelen og alle de fire føttene når elefanter møtes til årlig fotballkamp under en festival i Nepal.

Den tre dager lange elefantfestivalen finner sted i Chitwan, 17 mil sør for Katmandu i Nepal, og holdes for å fremme dyrevern og friste turister til landet.

Har trent i flere uker

Nasjonalparken huser både flodhester, krokodiller og flere arter rådyr.

Elefantentene har fått fri fra sin daglige jobb med å frakte turister gjennom de beskyttede jungelområdene, og har i flere uker trent til å være med på festivalen.

I løpet av de tre dagene festivalen pågår deltar elefantene blant annet i kappløp, i skjønnhetskonkurranse og i fotballkamp.

– Det var ikke lett

Fotballkampen spilles mellom to lag på fire elefanter hver og deres elefantførere. De spiller med en fotball i normal størrelse, og er opplært til å stanse pasninger, sparke ballen og sende den videre ved å bruke snabelen.

– Å lære opp elefantene til å spille fotball var ikke lett, men de lærte seg grunnbefalinger, som at de skjønte at de må treffe ballen når jeg roper «spark», sier elefantfører Basudev Mahato ifølge australske News.com.au.

Se video av fotballkampen under!

Elefantene som tok del i kampen er alle mellom fire og fem år gamle. De unge er lettere å trene, forklarer Mahato.

Åtte elefanter spiller fotballkamp under den årlige elefantfestivalen i Nepal.

VIDEO: Se bilder av kampen som fant sted i Chitwan, 17 mil sør for Katmandu, fredag. Reporter: Gunn Evy Auestad.

– Elefantene spiller mest

Fotballkampen ble spilt mellom ett lag som var sponset av Kist Bank og et annet som var sponset av Gasuri Shankar Development Bank.

Det var førstnevnte lag som gikk av med seieren på hele 6–0.

Til tross for at elefantene hver hadde sine førere, insisterer Sanjaya Adhikaeri fra laget Kist Bank at spillet i aller størst grad ble holdt i gang av elefantene selv.

Turismen tar seg opp

Det er niende gang festivalen arrangeres, og hvert år er arrangementet med på å lokke flere turister til Nepal, skriver det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Turismen i Nepal er i ferd med å ta seg opp etter den ti år lange konflikten som har herjet landet.

Opprørere, som ofte omtales som maoister, kjempet fra 1996 med våpen i hånd for å omgjøre kongedømmet Nepal til en folkerepublikk. Mer enn 13.000 mennesker mistet livet i konflikten.

En fredsavtale ble underskrevet i 2006.

I 2010 kom rundt 600.000 turister på besøk til Nepal, det var likevel lavere enn regjeringens mål om en million turister i året.

Les mer: Fredsavtale i Nepal i natt
Les også: Nepal avskaffer kongedømmet

SISTE NYTT

Siste nytt