Søsteren til Toulouse-drapsmannen stolt over brorens handlinger

– Mohamed tok skrittet helt ut. Jeg er stolt av ham, sier Souad Merah om broren som skjøt og drepte tre jødiske skolebarn og fire voksne i Sør-Frankrike i mars.

Mohamed Merah

Mohammed Merah hylles av sin søster, mens den ene broren sier han skammer seg over det han gjorde.

Foto: HANDOUT / Reuters

I mars opplevde de franske byene Toulouse et Montauban flere drap. Først ble tre soldater drept i to ulike angrep. Deretter ble tre barn og en lærer skutt og drept ved en jødisk skole i Toulouse.

Søndag kveld viser den franske tv-kanalen M6 en dokumentar der søsteren til Mohamed Merah forteller at hun støtter brorens gjerninger. Han ble skutt og drept da fransk politi stormet leiligheten han hadde forskanset seg i.

Samtalen med den 34 år gamle søsteren er gjort med skjult opptaker, men hun legger ikke skjul på hva hun mener om brorens handlinger.

– Jeg er stolt av broren min, han sloss helt til siste stund. Jeg tenker godt om Bin Laden. Det sa jeg til politiet og det kan jeg si til deg, sier hun på opptaket som er gjort av den eldste broren. Selv om hun sier at hun mistenker at dette kan bli tatt opp, legger hun ikke skjul på sine antisemittiske holdninger.

– Jødene og alle andre som dreper muslimer, de hater jeg. Mohamed våget spranget. Jeg er stolt, stolt, stolt av ham, roper hun.

– Han vokste opp med rasisme og hat

Abdelghani Merah

Abdelghani Merah har ikke hatt kontakt med familien sin på flere år, forteller han i et intervju med Libération.

Foto: Faksimile fra Libération

Broren, Abdelghani Merah, deltar i tv-programmet og han har skrevet en bok om sin oppvekst som blir utgitt onsdag.

I boka «Min bror, terroristen» forteller 36-åringen om en oppvekst med vold, rasisme og hat. I forordet på boka skriver han at han vil forklare hvordan broren ble påvirket, gjennom foreldrene først og siden av salafister, til å bli en ekstrem islamist.

– Jeg vil fortelle hvorfor du ble en barnemorder. Jeg vil forklare hvordan foreldrene våre oppdro deg i en atmosfære av rasisme og hat, før salafistene fikk «bade deg» i religiøs ekstremisme, skriver Abdelghani.

Til Libération forteller han at han skammer seg over det broren har gjort.

Han forteller også om broren Abdelkader som har tilnavnet "Ben Laden". Ifølge boka ga Abdelkader Mohamed bøker og CD-plater med musikk og tekster som inspirerte lillebroren til ekstremisme.

Les også: – Mohamed Merah var litt sprø og merkelig
Les også: Politiet mener broren skjøv Toulouse-morderen mot jihadisme

Kritiserer fransk etterretning

Som flere andre kritiserer Abdeghani fransk etterretning og sier han syns det er vanskelig å forstå at franske myndigheter sluttet å overvåke familien hans.

Både Mohamed, søsteren og broren var tilhengere av den fundamentalistiske islamske retningen salafisme. Mohamed var straffedømt minst 15 ganger, og flere av dommene dreide seg om voldsbruk.

To ganger besøkte han de lovløse grensetraktene mellom Afghanistan og Pakistan, hvor Al Qaida har drevet treningsleire.

Forfatteren har ingen kontakt med resten av familien i dag.

– I denne familien hater de hverandre. Saken har vært etterforsket og det er ingen ting som tyder på at den ene broren har hjulpet Mohamed, sier Abdelkhaders advokat til den franske avisen Le Figaro.

Spesialstyrker Toulouse

Merah ble skutt og drept av spesialstyrker i Toulouse.

Foto: PHILIPPE DESMAZES / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt