Snikskytter henrettes i november

John Allan Muhammad drepte ti tilfeldig utvalgte personer og spredte frykt på den amerikanske østkysten høsten 2002. Om to måneder blir han henrettet.

John Allen Muhammad

John Allen Muhammad i rettssalen i 2006.

Foto: CHRIS GARDNER / AP

Alle de ti amerikanerne som ble drept, ble skutt i Washington DC og i delstatene Maryland og Virginia i begynnelsen av oktober 2002.

LES: Ber om livsvarig for snikskytter

LES: Døden for snikskytter

Ofrene var tilfeldig valgt ut, og de ble skutt med ett skudd fra en pickup mens de drev med dagligdagse gjøremål. Muhammad og hans mindreårige partner Lee Boyd Malvo sto bak den dødelige snikskytingen.

Muhammad ble pågrepet 24. oktober 2002, og han ble senere dømt for ti drap og tre drapsforsøk.

LES: Siktelse i snikskyttersaken

I dag ble det klart at henrettelsen av Muhammad vil bli fullbyrdet 10. november.

Søker om benådning

Under selve rettssaken skal Muhammad ha opptrådt nokså taus, og myndighetene lyktes ikke å finne noe reelt motiv for drapene.

Jon Sheldon, som er en av Muhammads advokater, sier til avisen The Washington Post at hans klient vil søke om benådning hos guvernøren i Virginia, demokraten Timothy M. Kaine.

Muhammad skal også ifølge Sheldon appellere til høyesterett, som er siste rettsinstans etter at en føderal domstol avviste en anke i august.

Dømt til døden

Lee Boyd Malvo

Lee Boyd Malvo var 17 år i 2002.

Foto: DAVIS TURNER / AFP

Muhammad ble erklært skyldig i 2003, og han ble dømt til døden for drapet på Dean H. Meyers i nærheten av Manassas i Virginia i oktober 2002.

Lee Boyd Malvo, som i dag er 24 år gammel, ble funnet medskyldig i saken. Han er allerede dømt til livstid i fengsel uten mulighet for prøveløslatelse for et snikskytterdrap i Fairfax i Virginia.

Rystet regionen

Drapene i oktober 2002 rystet hele Washington DC-regionen da Muhammad og Malvo kjørte rundt i en Chevrolet pickup og skjøt 13 tilfeldig utvalgte personer.

LES: Advart mot snikskytter

LES: 42-åringens rifle brukt

Ti av dem døde mens de blant annet gikk på gaten, fylte bensin, klippet gressplenen eller var på vei ut av butikken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt