NRK Meny
Normal

Smuglet kokain i parykken

Det ble en hårfin arrestasjon da to kvinner ankom Madrid fra São Paulo med parykkene fulle av kokain.

Fant kokain i parykk

Bilder fra spansk politi viser hvor godt gjemt kokainen var i parykkene til de to kvinnene fra Brasil.

Foto: HO / Afp

De to portugisiske kvinnene på 18 og 28 år ankom Barajas-flyplassen i Madrid med forskjellige fly fra Brasils største by São Paulo. Begge var åpenbart ganske tunge i toppen etter flyreisen.

De forsøkte nemlig å smugle 1,2 kilo kokain hver gjemt i parykker. Kokainen var gjemt i seks små pakker som var teipet fast mellom hodebunnen og de flotte lokkene.

– Vanskelig å oppdage

– Denne nye måten å smugle narkotika på er svært innfløkt og vanskelig å oppdage, fordi håret ser så ekte ut, heter det i en uttalelse fra politiet og innenriksdepartementet.

– Pakkene var perfekt plassert og stakk ikke ut fra under parykkene, noe som gjorde det umulig å se dem med det blotte øye, sier de videre.

Spanias nære forhold til Latin-Amerika gjør landet til et viktig landingspunkt for kokain som smugles til Europa. I 2012 beslagla spansk politi 20 tonn kokain, hele 41 prosent av det totale beslaget i Europa.

Sydde heroin inn i labradorvalper

Smuglerne finner på stadig nye metoder for å smugle narkotikaen inn på kontinentet. Tidligere avslørte politiet en mann som hadde skjult kokain i en falsk gips rundt beinet.

I desember arresterte spansk politi en kolombiansk veterinær som forsøkte å smugle flytende heroin til USA ved å sy inn små plastposer i levened rottweiler- og labradorvalper.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt