USAs forsvarssjef skeptisk til militæraksjon i Syria

Det ville vært svært vanskelig å gjennomføre en militæroperasjon i Syria, ifølge USAs forsvarssjef.

USAs forsvarssjef Martin Dempsey

USAs forsvarssjef Martin Dempsey frykter det vil være vanskelig å gjennomføre en militæroperasjon i Syria.

Foto: POOL / Reuters

Martin Dempsey understreker at han følger de ordrer han får fra den amerikanske regjeringen. Men han tror politikerne gjør rett når de forsøker å oppnå internasjonal enighet om hvordan krisen i Syria skal håndteres.

I et intervju med CNN peker han på flere grunner til at en militæraksjon ville vært vanskelig å gjennomføre.

– Syria har et meget avansert luftforsvarssystem. Og de har kjemiske og biologiske våpen, sier Dempsey, som er sjef for den amerikanske generalstaben.

LES: – 26 sivile drept i Syria

LES: – Al Qaida står bak angrep i Syria

Han understreker at det syriske regimet så langt har unnlatt å bruke kjemiske og biologiske våpen mot opprørerne i landet. Men at våpnene finnes, vil være et problem for utenlandske styrker som vurderer å gripe inn.

Dempsey er også skeptisk til å gi våpen til regimemotstanderne i Syria. Han peker på at opposisjonen består av en rekke forskjellige grupper, og at det er tegn som tyder på at al-Qaida forsøker å støtte dem.

– Inntil vi vet mer om hvem opposisjonen er, så mener jeg det vil være en forhastet beslutning å gi dem våpen, sier Dempsey.

Han legger til at sunnimuslimske Saudi-Arabia og sjiamuslimske Iran kjemper om kontrollen over Syria, og at det er mye som skiller den syriske konflikten fra Libya i forkant av NATOs militæraksjon der.

SISTE NYTT

Siste nytt