Hopp til innhold

Michelle Obama om de bortførte skolejentene: – Vi ser våre egne døtre i disse jentene

I en radiotale i dag ber Michelle Obama USA om å be for de kidnappede jentene i Nigeria.

NIGERIA-UNREST-KIDNAP

Mange av mødrene til de kidnappede skolejenter holder sammen i sorgen. Her er de samlet 8. mai. Vi kan bare forestille oss smerten foreldrene foreldrene føler akkurat nå, sier Michelle Obama i dag.

Foto: STR / Afp

USAs førstedame Michelle Obama tok i dag over president Barack Obamas ukentlige radiotale for å snakke om de kidnappede skolejentene i Nigeria. Videoen legges ut på Det Hvite Hus' hjemmesider.

Hun kaller kidnappingen en skandaløs handling utført av en terroristgruppe som vil hindre jentene i å få en utdannelse, og sier at både hun og presidenten er rasende og sønderknuste.

CHINA-USA/OBAMA U.S. first lady Michelle Obama hugs her daughters Malia and Sasha as they watch a folk dance by performers during her visit at the City Wall, in Xi'an

Michelle Obama, mor til Malia (15) og Sasha (12), har lenge engasjert seg for jenters rett til utdanning.

Foto: PETAR KUJUNDZIC / Reuters

– Barack og jeg ser våre egne døtre i disse jentene, sier Michelle Obama, og sikter til døtrene Malia (15) og Sasha (12).

– Vi kan bare forestille oss smerten

For snart en måned siden ble 276 jenter kidnappet fra et internat byen Chibook, nordøst i Nigeria. Flere klarte å rømme, men fortsatt er over 200 jenter savnet. Den militante islamistgruppen Boko Haram har tatt på seg skylden.

Bortføringene har fått stor oppmerksomhet på sosiale medier, særlig etter at Boko Harams leder denne uken truet med å selge jentene som slaver. I en video sier lederen Abubakar Shekau at vestlig utdanning må stoppes, og tidligere meldinger har antydet at flere av jentene har blitt tvangsgiftet til islamistopprørere.

– Vi kan bare forestille oss smerten foreldrene føler akkurat nå, sier Michelle Obama.

– Hver dag risikerer jenter livet for ambisjonene sine

Presidentfruen er blant mange kjente personer som har engasjert seg etter kidnappingene, og som har vist sin støtte offentlig. Jenters rett til utdanning er en av Obamas hjertesaker, og hun brukte også tiden på å rette søkelyset mot jenters situasjon over hele verden.

– Det som skjedde i Nigeria er ingen enestående hendelse. Det er en historie vi ser over hele verden. Hver dag risikerer jenter livene sine for å følge ambisjonene sine, sier Michelle Obama.

Samtidig hyllet Obama foreldrene for motet de har vist ved å sende døtrene sine på skolen på tross av truslene.

SISTE NYTT

Siste nytt