NRK Meny
Normal

Bilbombe mot Tysklands ambassade i Kabul

Minst seks personer skal være drept og flere såret i et selvmordsangrep mot den tyske ambassaden i Afghanistans hovedstad Kabul.

Ambassadeangrep i Kabul
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

En kraftig brann utviklet seg i ambassadebygningen etter eksplosjonen, og ifølge vitner står en rekke biler, blant dem en tankbil, i brann utenfor ambassaden, og brannmannskaper er i gang med å bekjempe flammene.

– Det dreier seg om et selvmordsangrep, sier Mohammad Zahir Azimi i det afghanske forsvarsdepartementet.

– Vinduene ristet

Tallet på drepte varierer mellom tre og sju, men sykehuskilder bekrefter at et barn er blant de drepte.

35 personer er såret, deriblant flere av de ansatte ved ambassaden, opplyser afghansk politi og det tyske utenriksdepartementet.

Det amerikanske militæret opplyste først at to av deres soldater var drept i selvmordsangrepet, men dette viste seg å ikke stemme. Fem amerikanske soldater er fraktet til sykehus, opplyser militæret.

NRKs utenriksmedarbeider Sigurd Falkenberg Mikkelsen var i Kabul under eksplosjonen:

– Selv var jeg på FN-kontoret da det skjedde, og det var en kraftig eksplosjon som fikk vinduene til å riste. Da jeg dro til åstedet like etterpå, så jeg utbrente bilvrak, og amerikanske og afghanske soldater som prøvde å holde folk unna og frakte ut sårede, forteller Mikkelsen.

Ambassadestrøk

Han forteller at eksplosjonen skjedde i ambassadestrøket i den internasjonale delen av den afghanske hovedstaden.
Mikkelsen kan ikke se noe til den angivelige brannen i den tyske ambassaden.

LYD: Sigurd Falkenberg Mikkelsen om angrepet

– Fra her jeg står ser det ikke ut som det er noen brann. Det er iallefall ikke noe røyk, så det ser ikke særlig alvorlig ut. Dette skjedde også på utsiden av sprengmurene, så eksplosjonen rammet ikke ambassaden direkte, sier Mikkelsen.

Taliban tar skylden

Ambassaden ligger også 200 meter unna en større amerikansk militærbase, og minst tolv amerikanske soldater ble såret av splinter.

Taliban sier de tar på seg skylden for årets første terrorangrep i Kabul, og opplyser at tysk militærpersonell var målet for angrepet.
I november i fjor var det et lignende angrep nær den amerikanske ambassaden i byen. Den gang mistet fire sivile afghanere livet.

Bilbombe mot Tysklands ambassade
Foto: AHMAD MASOOD / REUTERS
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt