Hopp til innhold

Saskia Jones (23) mistet livet i terrorangrepet i London

23-åringen jobbet som frivillig da hun ble angrepet med kniv og drept på London Bridge fredag ettermiddag.

Sasika Jones

DREPT: 23 år gamle Saskia Jones er et av ofrene fra terrorangrepet på London Bridge. Hun jobbet som frivillig under en konferanse for tidligere straffedømte da hun ble rammet av terroren.

Foto: London Metropolitan Police

Politiet i London har nå gått ut med navnet på det andre offeret etter fredagens terrorangrep i London.

23 år gamle Saskia Jones var i likhet med det andre offeret, Jack Merritt, tidligere student ved det prestisjefylte Cambridge-universitetet.

Begge ofrene jobbet med et opplæringsprogram for rehabilitering av tidligere fengselsinnsatte som ble avholdt ved Fishmongers' Hall like ved London Bridge.

Den 28 år gamle gjerningsmannen, Usman Khan, deltok på konferansen fredag ettermiddag.

Ville jobbe med voldsofre

Metropolitan Police skriver at Jones deltok på konferansen som frivillig, og ifølge en uttalelse fra familien hadde 23-åringen nylig søkt videreutdanning hos politiet. Familien sier videre hun ønsket å spesialisere seg innen støtte til offer og pårørende.

Jack Merritt, drept i terrorangrep på London Bridge 29. november 2019

OFFER: Jack Merritt hadde viet karrieren sin til å hjelpe innsatte tilbake til et liv utenfor fengslet. 29. november 2019 ble han drept av en av dem.

Foto: Facebook

– Saskia var morsom, snill og hadde en positiv innflytelse og var i sentrum i mange menneskers liv. Hun hadde en fantastisk form for rampete humor, og var raus på den måten at hun alltid ønsket det beste for alle mennesker, sier familien i en uttalelse.

Stephen J Toope, viserektor ved Cambridge University, sier at han fordømmer fredagens angrep.

– Våre kondolanser, tanker og ektefølte sympati med ofrene og deres familier, sier viserektor Stephen J. Toope i en uttalelse.

I tillegg til drapene, ble tre mennesker såret da 28 år gamle Usman Khan gikk til angrep. Toope sier at en av disse også er tilknyttet Cambridge University.

To av ofrene ligger fortsatt på sykehus.

Tidligere terrordømt

Khan er tidligere dømt for terror og hadde på seg fotlenke da han gjennomførte det nye angrepet.

Før politiet nådde fram til åstedet, ble Khan overmannet og avvæpnet av personer som tok opp jakten på ham.

Usman Khan, gjerningsmann bak terror på London bridge

STANSET PÅ BRUA: Usman Khan skal ha pakistansk bakgrunn, men bodde i Staffordshire i England.

Foto: METROPOLITAN POLICE/NTB SCANPIX/VIDEO/NRK

Dramatiske bilder fra London Bridge viser hvordan det ble brukt blant annet et brannsluknings­apparat og en tann fra en narhval til å få kontroll på 28-åringen.

Da politiet kom fram til stedet skal 28-åringen ha truet med å utløse en bombe, og han ble skutt og drept på stedet. Det viste seg i ettertid at bomben 28-åringen hadde på seg var falsk.

SISTE NYTT

Siste nytt