Pasienten er trolig blitt smittet av sykdommen på laboratoriet der han jobber, Det nasjonale forsvarsinstituttet for forebyggende medisin.
En mulighet er at han ble smittet under et eksperiment 5. desember, ifølge helsemyndighetene på øya.

Frykten for sars var stor i Asia tidligere i år. (Foto: Scanpix / Reuters)
Den 44 år gamle forskeren og oberstløytnanten skal ha blitt overført til et sykehus som har spesiell kompetanse for å ta seg av sars-tilfeller. Han deltok på et seminar i Singapore tidligere i desember, noe som øker frykten for spredning av viruset.
En talskvinne for helsedepartementet i Singapore sier det ikke er noen tegn til nye sars-tilfeller, men at det vil bli gjennomført grundige undersøkelser.
Myndighetene i Singapore har satt 70 personer i karantene etter at en taiwan-kineser har fått påvist lungesykdommen sars.
Tilstanden stabil
Laboratorieuhellet som kan ha ført til at 44-åringen ble smittet, skal ha skjedd fordi han hadde dårlig tid i forbindelse med avreisen til Singapore.
Kort tid etter at han kom tilbake til Taiwan etter seminaret utviklet han feber, og tidlig onsdag morgen testet han positivt for sars. Tilstanden hans er stabil, og han har ikke pusteproblemer.
Familien hans og andre som har vært i kontakt med 44-åringen vil bli holdt under observasjon i 21 dager, for å undersøke om de viser tegn til sars-symptomer.
Taiwans helseminister Chen Chien-jen sier det ikke er noen grunn til panikk, og beskriver den smittede forskeren som et isolert tilfelle. Han anbefaler likevel at det settes i verk forebyggende tiltak, og oppfordrer folk til å passe nøye på den personlige hygienen.
Til tross for beroligende uttalelser sank aksjekursene på børsen i Taiwan med 2 prosent da det ble kjent at øya hadde et nytt tilfelle av sars. Også i Singapore sank aksjekursene, her med rundt 1 prosent.
Dødelig epidemi
Det nye sars-tilfellet er det første på Taiwan siden Verdens helseorganisasjon 5. juli erklærte at sars-epidemien var over på øya, som det siste stedet i hele verden.
Da hadde over 800 mennesker i en rekke land mistet livet av sykdommen, som først dukket opp i Guangdong-provinsen i Kina i november i fjor. Nærmere 8.500 personer i over 30 land ble smittet.
I tillegg til Kina ble Hongkong, Taiwan, Singapore og Canada hardest rammet, og i de asiatiske landene førte epidemien også til kaos i økonomien.
I september ble en medisinstudent i Singapore smittet av sars-viruset mens han jobbet i et laboratorium, uten at dette førte til noe større utbrudd av sykdommen.