NRK Meny
Normal

Russisk fotograf skutt og drept i Donetsk

Natt til mandag ble en fotograf som jobbet for den russiske TV-kanalen Kanal 1, skutt og drept i Donetsk. Journalister er svært utsatt i konflikten som har kostet flere hundre liv.

Drept natt til mandag

VÅPENHVILEN UTGÅR I KVELD: Kampene, som har fortsatt til tross for våpenhvilen som utløper i kveld, har kostet flere hundre liv. Natt til mandag ble kameramannen Anatoly Klyan drept.

Foto: Ap

Russland anklager Ukraina for å undergrave våpenhvilen, mellom det ukrainske forsvaret og prorussiske separatister, som går ut mandag kveld klokken 21.00.

Natt til mandag ble den 68 år gamle kameramann, Anatoly Klyan, som jobbet for den russiske TV-kanalen Channel One skutt og drept i Donetsk. Det melder AFP som har vært i kontakt med mannens arbeidsgiver.

Ifølge TV-kanalens nettside skal kameramannen ha blitt skutt i magen da han og hans team var på vei for å filme nær en ukrainsk militærbase i regionen.

TV-kanalen skal ha uttalt at teamet reiste i en buss sammen med en rekke soldaters mødre for å «møte sønnene sine og få de hjem». Journalister i bussen hjalp Klyan inn i en forbigående bil for å få han til et sykehus, men legene klarte ikke å redde ham.

Det er ikke kommet bekreftede meldinger om hvem som skjøt fotografen.

Laster Twitter-innhold

Journalister utsatt

Kameramannen er den tredje russiske journalisten som dør i konflikten, skriver Kiev Post.

Ukraina vold

SPLINTER: En innbygger i Slavjansk viser frem splinter fra en bygning etter kamper i byen søndag.

Foto: SHAMIL ZHUMATOV / Reuters

Russland mener drapet på 68-åringen undergraver troen på Kiev sin forpliktelse til en våpenhvile, og ønsket om å avslutte konflikten fredelig, melder nyhetsbyrået Reuters.

Ukrainske myndigheter, på sin side, sier den separatister gjentatte ganger har brutt våpenhvilen med angrep på militære stillinger og ukrainske baser.

– Drapet på av en russisk journalist viser igjen at ukrainske styrker ikke ønsker en nedtrapping av konflikten øst i landet, sier det russiske utenriksdepartementet i en uttalelse.

Russlands granskningskomite åpnet senere på mandag en etterforskning, melder nyhetsbyrået Interfax.

I mai la OSSE frem en rapport som dokumenterer over 300 tilfeller av vold mot journalister i Ukraina, inkludert mord, fysiske angrep og ødeleggelse av utstyr.

17. juni ble en russisk korrespondent drept i kamper nær Luhansk. I mai ble en italiensk journalist og tolken hans drept i et artilleriangrep nær Slavjansk.

Det har pågått kamper til tross for våpenhvilen som ble innført av Ukrainas president Petro Porosjenko 20. juni.

Våpenhvilen utgår altså i kveld etter at Porosjenko forlenget den på fredag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt