Rekordlav oljepris etter børsfallet

Børsene på Wall Street hentet seg litt inn i løpet av dagen, etter at aksjeverdien stupte like etter åpningen mandag. Dagens fall på børsene over hele verden har ført til rekordlav oljepris på under 40 dollar fatet.

MARKETS-STOCKS/USA A trader works on the floor of the New York Stock Exchange

En aksjemegler i arbeid på New York-børsen mandag. De amerikanske børsene falt bratt etter åpning, etter tilsvarende utvikling i Asia og Europa.

Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters

Da børsene på Wall Street åpnet i dag falt aksjeverdiene kjapt. Industriindeksen Dow Jones falt med 6 prosent i løpet av få minutter.

Utover dagen stabiliserte kursene seg med en nedgang på mellom 1 og 0,5 prosent på de tre store indeksene, før aksjeverdiene igjen stupte utover ettermiddagen.

Da børsen stengte for en knapp time siden var Dow Jones-nedgangen på 3,55 prosent, den brede S&P 500-indeksen var ned 3,93 prosent, mens teknologiindeksen Nasdaq falt 3,82 prosent.

USA-korrespondent Gro Holm om børsraset i USA tirsdag.

Korrespondent Gro Holm forteller at det er mye nervøsitet å spore blant amerikanerne.

Kinesisk nedgang preger resten av verden

Det er det voldsomme børsfallet i Kina som ga blodrøde tall på børsene verden over mandag. Kinesiske aksjer stupe i dag med 9 prosent, mens Tokyo-børsen hadde en nedgang på 4,61 prosent.

Aksjemarkedene i Frankfurt og Paris falt henholdsvis 4,7 og 5,4 prosent. Børsen i Aten, som var svekket fra før, stupte ytterligere 10,5 prosent.

I Norge falt hovedindeksen på Oslo Børs 5,19 prosent i løpet av mandagen, som er det største fallet siden 2011.

MARKETS-STOCKS/USA A specialist trader works on the floor of the New York Stock Exchange

Det har vært fall på børsene over hele verden i dag. Fallet har ført til en rekordlav oljepris på under 40 dollar fatet.

Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters

Rekordlav oljepris

Signalene fra Kina har også bidratt sterkt til den sterke fallet i oljeprisene de siste dagene. I dag falt oljeprisen til nye rekordlave nivåer. Prisen på et fat av den amerikanske lettoljen er nå 38,24 dollar. Så lav har ikke prisen vært siden finanskrisen i 2009.

Prisen på Nordsjøoljen endte på 42,69 dollar, som også er det laveste tallet siden 2009.

I delstaten Nord-Dakota hvor det har vært en oljeboom, står nå to tredjedeler av boreriggene.

– Det er stor nervøsitet å spore blant investorene som lever av å flytte penger på børsen, forteller USA-korrespondent Gro Holm.

SISTE NYTT

Siste nytt