NRK Meny
Normal

Motorsyklist filmet mens han ble ranet

En dramatisk video fra Brasil viser øyeblikket da en ung mann prøver å tilrane seg en motorsykkel i São Paulo.

En raner ble skutt da han prøvde å stjele motorsykkel i Sao Paulo. Tilstanden til mannen er stabil.

Nett-tv: Motorsyklist filmet mens han ble ranet. (Videoen er redigert av NRK).

Raner skutt i Brasil

Politimannen, som ikke var på jobb, avfyrte to skudd mot raneren.

Foto: Associated Press

Mannen som blir ranet, har et kamera festet til hjelmen, og filmer hele hendelsen.

I videoen ser vi at en annen motorsykkel, med to personer, tar igjen ransofferet før han stopper i et lyskryss. Like etter får han en pistol rettet mot seg, og blir truet til å gi fra seg nøklene til motorsykkelen.

Da raneren setter seg på motorsykkelen blir han skutt av en politimann som sitter fast i trafikken. Politimannen er ikke på jobb, men går ut av bilen og skyter to ganger. Medhjelperen er da allerede forsvunnet.

Den 18 år gamle raneren overlever skuddene og ligger til behandling på et sykehus. Tilstanden hans skal være stabil, ifølge nyhetsbyrået APTN.

Forvarer politimannen

Videoen ble først lagt ut i en lengre versjon på Liveleak og Youtube, men ble senere fjernet fordi mannen som lastet den opp fryktet reaksjoner da den fikk veldig mye trafikk. Senere har Associated Press fått tilgang til videoen av mannen som filmet ranet.

Videoen har skapt debatt på nettet, og flere hyller politimannen for sin snarrådighet, mens andre fordømmer handlingen som brutal.

I en oversatt uttalelse på nettstedet Folha De São Paulo forsvarer militærpolitiet i byen politimannen.

– Analyser av videoen viser at politimannen handler på en korrekt måte. Det er mulig å se at raneren sikter på politimannen før han skyter.

Neste år skal Brasil arrangere fotball-VM og OL i 206. Brasilianske myndigheter har økt innsatsen for å rydde opp i det kriminalitetsherjede landet i forkant av mesterskapene, men har også blitt kritisert for å være for aggressive.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt