Politiet: Mistenkt etter Barcelona-terror drept

22-åringen som er hovedmistenkt etter terrorangrepet i Barcelona er drept. Det bekrefter spansk politi. Han har vært jaktet på over hele Europa.

Terrormistent mann etter Barcelona-angrept

Et overvåkningskamera tok tatt dette bilde like etter terrorangrepet. Det skal være Younes Abouyaaqoub, 22-åringen som er hovedmistenkt. Bildet ble offentliggjort av den spanske avisen El Pais.

Foto: AP

Younes Abouyaaqoub skal ha vært mannen som kjørte varebilen inn på Las Ramblas og meide ned flere titalls mennesker i Barcelona torsdag i forrige uke. Overvåkningskameraer viser at han forlot området til fots, skriver BBC. Han gikk i nærmere 90 minutter etter terrorangrepet, blant annet gjennom et kjent marked.

Spansk politis bombegruppe aksjonerer i Subirats

Politiets bombegruppe på åstedet hvor Abouyaaqoub ble drept.

Foto: LLUIS GENE / AFP

Stjal bil

Abouyaaqoub skal deretter ha kapret en bil. Han knivstakk og drepte en sjåfør i en Ford Focus. Ifølge spansk politi ble den drepte sjåføren liggende i bilen under flukten. Det gjør at i alt 15 mennesker er drept i terrorangrepene torsdag. Over 100 ble skadet.

Politiet bekrefter nå på Twitter at Abouyaaqoub er drept.

Laster Twitter-innhold

Avisen La Vanguardia meldte først at han var pågrepet.

Politiet i Catalonia bekreftet først at en «hendelse» hadde funnet sted Subirats, vest for Barcelona. De sa at en mann med et bombebelte var skutt. De brukte en robot til å undersøke området og bombebeltet.

Laster kart, vennligst vent...

Spanske myndigheter bekrefter at det pågår en politiaksjon i Subirats vest for Barcelona.

Ifølge katalansk radio har roboten nå fjernet eksplosivene på bombebeltet og at den drepte mistenkte lå med ansiktet mot bakken.

Spain Attacks

Det spanske innenriksdepartementet har offentliggjort dette bildet av den hovedmistenkte Younes Abouyaaqoub. Han har blitt jaktet på over hele Europa.

Foto: AP

Gjenkjent

Spansk media melder at mannen ble kjent igjen av en kvinne tidligere i ettermiddag, men at han flyktet gjennom en vinmark. Datteren til eieren av vinmarkene sier ifølge nyhetsbyrået AP at hun så en bil kjøre i høy fart på eiendommen deres og at hun deretter varslet politiet.

– Politiet ba oss forlate området og gå hjem. Deretter så vi et helikopter og mange politibiler, sier Roser Ventura.

Abouyaaqoub er født i Marokko, men hadde oppholdstillatelse i Spania. Han bodde i byen Ripoll, nær grensen til Frankrike. Der har en lokal imam kommet i søkelyset for å ha radikalisert unge menn.

Planla større angrep

Politiet tror gjerningsmennene hadde planlagt ett eller flere angrep mot populære turistmål i Barcelona. Men eksplosjon i et hus i byen Alcanar sørvest for Barcelona ødela disse planene. Politiet fant flere gassbeholdere ved huset, som de antas skulle brukes i et større terrorangrep.

Så langt er fire personer arrestert og åtte mistenkte terrorister drept etter angrepene i Barcelona, opplyste det katalanske politiet på en pressekonferanse mandag kveld. Blant de døde er imamen, som ble funnet død etter eksplosjonen onsdag.

Politiet antar at de har klart å finne alle som har medvirket til terrorangrepet, men sier at de fortsetter den internasjonale etterforskningen. Terrorgruppa Den islamske staten har tatt på seg skylden for begge terrorangrepene i forrige uke.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt