Hopp til innhold

Politiet brukte køller mot flyktninger

Politiet på Lesvos brukte køller mot flyktninger som skyndet seg med å registrere seg på den greske øya. Flere ble skadd i tumultene.

Politiet brukte køller mot flyktningene på Lesbos

På grunn av den store tilstrømningen av flyktninger sliter politiet på den lille øya med å takle pågangen. I helga brukte politiet køller for roe ned flyktningene som ventet på å registrere seg,

Foto: DIMITRIS MICHALAKIS / Reuters

– Unge menn besvimte i ettermiddagsvarmen mens politifolk truet flyktningene med batonger, skriver Daily Mail.

Flyktningene skal ha vært desperate etter å registrere seg etter en krevende reise til Europa.

Det har også tidligere vært anspent stemning mellom flyktninger og det lokale politiet på øya. På fredag skal hundrevis av mennesker ha forsøkt å ta seg om bord på en ferje som skulle videre til fastlandet uten å ha de nødvendige papirene, ifølge politiet. 1.700 mennesker var allerede om bord på båten, som skulle til Aten.

Svært mange kommer til øya

Rundt 15.000 flyktninger har kommet til den lille greske øya i håpet om å nå Europa. De lokale politistyrkene sliter med å takle tilstrømningen av mennesker ettersom flere hundre ankommer hver dag.

Omtrent halvparten av flyktningene skal blitt registrert og venter på videre transport til Aten.

Mange sto i kø for å registrere seg

Det var mange som sto i kø for å registrere seg etter turen over Middelhavet. Flere tusen har kommet til øya den siste tiden.

Foto: DIMITRIS MICHALAKIS / Reuters

Ber om hjelp

Mange av de tusenvis av menneskene som er kommet til Lesvos med små båter fra Tyrkia, er syrere. Hundrevis av dem sover nå ute under åpen himmel i byen Mytilini.

Ordføreren på øya har bedt om at det innføres unntakstilstand, og krever at regjeringen i Aten gjør langt mer for å hjelpe situasjonen.

Ifølge den greske kystvakten skal enda en ferje med om lag 2.500 personer seile fra Lesvos til Aten søndag kveld.

SISTE NYTT

Siste nytt

Eksplosjoner over hele Israel – barn blant de skadde

Det israelske forsvaret hevder at Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot Israel natt til søndag. En tiåring er blant de skadde.