Hopp til innhold

Pavens rådgiver: – Jeg er uskyldig

Kardinal George Pell avviser anklagene om overgrep, og sier han vil reise til Australia for å forsvare seg.

Kardinal George Pell

Kardinal George Pell har fått permisjon fra Vatikanet for å reise til Australia, der han må møte i retten i juli.

Foto: Alberto Pizzoli / AFP

Australsk politi bekreftet natt til torsdag norsk tid at de har siktet pavens øverste økonomiske rådgiver og den katolske kirkens leder i Australia for overgrep.

På en pressekonferanse torsdag morgen avviser Pell anklagene mot ham.

– Anklagene er feilaktige. Jeg er uskyldig. Bare tanken på seksuelle overgrep er motbydelig. Siktelsen styrker min besluttsomhet, og rettsprosessen gir meg muligheten til å renvaske meg før jeg vender tilbake til Roma, sier Pell.

Han beskriver den to år lange etterforskningen og mediedekningen som «et nådeløst karakterdrap», og avviser at han vil trekke seg.

Pell sier han har holdt paven informert underveis, og at han har fått permisjon for å reise til Australia.

Han må måte i forhørsretten i Melbourne 18. juli.

Siktet for flere overgrep

Ifølge Sydney Morning Herald gjelder siktelsen minst tre alvorlige overgrep som strekker seg 20 år tilbake i tid. Det skal dreie seg om minst en voldtekt.

Pell har tidligere vært anklaget for å ha utført og ignorert overgrep mot gutter i den katolske kirken i Australia helt tilbake til 1970-tallet.

Vatikanet bekrefter i en uttalelse at Pell har fått permisjon for å forsvare seg.

De skriver videre at Pell gjentatte ganger har fordømt overgrep mot mindreårige, og at han lenge har jobbet med å beskytte barn og kompensere overgrepsofre.

Paven og Vatikanet har lovet nulltoleranse for overgrep etter en rekke avsløringer de siste årene, men vil ikke kommentere ytterligere før saken har vært gjennom det australske rettssystemet.

SISTE NYTT

Siste nytt