Pakistan protesterer mot Trump-tvitring: – Verden skal få vite sannheten

I hans første Twitter-melding i 2018, kom Donald Trump med anklager mot Pakistan og trusler om bistandskutt. Nå har USAs ambassadør blitt kalt inn på teppet til pakistanske myndigheter.

Donald Trump

TRUER MED BISTANDSKUTT: Pakistan har kalt inn David Hale på teppet for å protestere mot president Donald Trumps anklager og trusler om å kutte i bistanden til landet.

Foto: Evan Vucci / AP

USA har ifølge president Donald Trump gitt Pakistan 270 milliarder kroner i bistand de siste 15 årene, men fått lite igjen for dette.

– De har ikke gitt oss noe annet enn løgner og bedrag, og sett på lederne våre som tullinger, skrev Trump i en Twitter-melding første nyttårsdag.

Han anklaget videre Pakistan for å være frihavn for «de terroristene vi jakter på i Afghanistan», før han avsluttet:

– Ikke mer!

Laster Twitter-innhold

Avviser anklage

Uttalelsen falt ikke i god jord i Pakistan. Tirsdag ble USAs ambassadør til Pakistan, David Hale, kalt inn på teppet i pakistansk UD, melder nyhetsbyråene Reuters og AFP.

En talsmann for den amerikanske ambassaden i Islamabad bekrefter at møtet fant sted.

David Hale (t.h.) og Khawaja Muhammad Asif

KALT INN PÅ TEPPET: David Hale, USAs ambassadør i Pakistan. Her sammen med utenriksminister Khawaja Muhammad Asif. Bildet er tatt tidligere.

Foto: Aamir Qureshi / AFP

– Vi har ingen kommentar til hva som ble sagt, sa talsmannen etter møtet.

Pakistanske myndigheter har heller ikke opplyst hva som ble sagt under møtet, men tilbakeviser Trumps anklage om at regjeringen skjuler ekstremister og lyver om det.

Myndighetene hevder også å ha bistått USA med å desimere Al Qaida, ifølge AFP.

Motsvar

Trumps Twitter-melding har fått Pakistans utenriksminister, Khawaja Muhammad Asif, til å reagere. Han opplyser at de vil komme med et motsvar innen kort tid.

– Vi vil sørge for at verden får vite sannheten. Det er forskjell på fakta og fiksjon, skriver utenriksministeren på Twitter.

Ifølge Reuters skal Asif ha uttalt til den pakistanske tv-kanalen Geo TV mandag at Pakistan ikke trenger hjelp fra USA.

Laster Twitter-innhold

Anstrengt forhold

Pakistan har gjentatte ganger tilbakevist at afghanske opprørere får benytte landet som frihavn. De mener USA overser hvilken kostbar kamp de selv fører mot hjemlig ekstremisme – en kamp som har kostet tusenvis av menneskeliv.

Forholdet mellom USA og Pakistan har lenge vært anstrengt, men ble ytterligere forverret da Trump flyttet inn i Det hvite hus.

I august i fjor truet Trump med å holde tilbake drøyt to milliarder kroner i bistand, dersom ikke landet gjør mer for å slå ned på terrorgrupper.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt