NRK Meny
Normal

Dødstallene stiger i Thailand

Antall døde har nå steget til over 500 etter de verste oversvømmelsene på flere tiår i Thailand.

Yingluck Shinawatra

Thailands statsminister Yingluck Shinawatra gir mat til en innbygger i Bangkok.

Foto: CHAIWAT SUBPRASOM / Reuters

I alt 506 personer er bekreftet døde på landsbasis, opplyser regjeringen i Thailand søndag. Antallet har steget med 60 bare siden lørdag.

Flomvannet er nå på vei inn i hovedstaden Bangkok, og virker ifølge nyehtsbyrået AFP å være «ustoppelig». Så langt har ikke tall fra hovestaden kommet med i det offisielle tallet på døde.

Minst 20 prosent av byen er allerede oversvømt, og vannet fortsetter å stige.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Flom Bangkok over 500 døde

Over 500 er døde som følge av flommen i Thailand. Det har blitt registrert 60 nye dødsfall siden lørdag.

Foto: JOAN MANUEL BALIELLAS / Afp

Sterkt forurenset

Flomvannet er sterkt forurenset av avfall og dyrekadavre, og det er frykt for sykdomsutbrudd i Bangkok, storbyen med 12 millioner innbyggere.

Vannet skal nå bare være noen få kilometer unna byens business - og turiststområder, og myndighetene prøver nå desperat å lede vannet gjennom kanaler vest og øst for byen, og ut i havet.

Thailands statsminister Yingluck Shinawatra forsikret likevel lørdag om at trusselen mot selve bykjernen er begrenset.

– Dersom alle tiltak blir gjennomført som planlagt, kan vi redde businessområdet i Bangkok, sier Shinawatra i en TV - og radio-overført tale til folket i Thailand.

Sandsekker

Shinawatra la til at en seks kilometer lang vegg med store sandsekker har blitt satt opp i den nordlige delen av Bangkok, i tillegg til at flere pumper har blitt satt inn i andre deler av byen for å holde sentrum tørt.

Flomvannet har allerede nådd det travel Lat Phrao-krysset i byens nordlige utkant, noe som blant annet har ført til at et kjøpesenter og flere veier har blitt stengt.

Myndighetene holder også et tett øye med byens undergrunnskommunikasjon, og det kan bli aktuelt å stenge denne ned, dersom situasjonen ikke forbedrer seg.

Flommen, som begynte med uvanlig mye regn i forbindelse med monsunen for tre måneder siden, har ødelagt hjemmene og levebrødet til millioner av mennesker i Thailand.

Turist Thailand Bangkok Flom

En turist i nærheten av det populære Chatuchak-markedet i Bangkok.

Foto: JOAN MANUEL BALIELLAS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt