NRK Meny
Normal

Over 20 arrestert etter drap på voldtektssiktet

Politiet i Dimapur i India sier de har identifisert over 200 mennesker som deltok i demonstrasjonen hvor en voldtektssiktet mann ble lynsjet og drept.

India Rape Lynching

VOLDSOMT SINNE: Tusenvis deltok i en demonstrasjon hvor en voldtektssiktet mann ble lynsjet og drept. Politiet arbeider nå med å finne ut hvem som aktivt deltok i volden mot mannen.

Foto: Imojen I Jamir / Ap

Ifølge New York Times er 22 mennesker arrestert i løpet av helgen, og det er ventet at det tallet vil stige. Tusenvis deltok i demonstrasjonen i Dimapur i Nagaland i India.

Politiet har brukt video og bilder fra sosiale medier for å identifisere personer som deltok i demonstrasjonen der en voldtektssiktet ble drept. Rasende demonstranter stormet fengselet mannen satt i, dro ham ut på gaten og mishandlet ham til døde.

Spent stemning

Ifølge BBC er det uklart hva slags rolle politiet mener de arresterte har hatt i hendelsen.

– Vi undersøker nå om de i tillegg til å være en del av mobben også var direkte involvert i drapet, sier politibetjent Wabang Jamir til AFP.

Ingen av de arresterte er foreløpig siktet for selve drapet, men for brannstiftelse og å delta i opptøyer, ifølge New York Times.

Hendelsen har ført til svært spent stemning i Dimapur, og hundrevis av politifolk patruljerer gatene for å unngå nye opptøyer.

– Falsk anklage

Mannen som ble drept av de rasende demonstrantene var siktet for å ha voldtatt en 19 år gammel kvinne flere ganger. Ifølge AFP har kvinnen fortalt at mannen betalte henne 5000 rupi (ca. 700 kroner, red.anm.) i et forsøk på å få henne til å ikke anmelde voldtekten.

– Det var etter hendelsen. Han ga meg penger for å ikke si noe, så jeg tok med meg pengene og ga dem til politiet, sier kvinnen.

Mannens bror avviser påstanden og mener broren feilaktig er anklaget for voldtekt. Han mener anklagene mot broren var et forsøk på å sverte muslimer i Nagaland.

Sinne i India

Hendelsen har vakt oppsikt internasjonalt. Mange fordømmer drapet, og hendelsen har også ført til nytt fokus på vold mot kvinner i India.

Amnesty International sier i en uttalelse at vold mot kvinner må slås hardt ned på fra staten og politiet side, og ikke gjennom selvjustis slik man så i Dimapur.

Drapet på den voldtektssiktede skjer samtidig som indiske myndigheter forbyr visningen av dokumentaren «Indias datter», om gruppevoldtekten og drapet på Jyothi Singh i 2012.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt