Obama avbrutt av abortmotstander

USAs president Barack Obama ble avbrutt flere ganger av en skrikende abortmotstander under et valgkampmøte i Ohio søndag.

Politiet måtte pågripe mannen som flere ganger avbrøt Obama under et valgkampmøte i Ohio.

Nett-tv: Abortmotstanderen ble tatt hånd om av politiet.

Obamas valgkamp hadde søndag tatt turen innom Cincinnati i Ohio for å kapre viktige velgere i innspurten frem mot presidentvalget tirsdag.

Presidenten måtte ta en pause fra talen da den høylytte abortmotstanderen klarte å tilrive seg oppmerksomheten.

I drøyt to minutter ropte mannen og viste frem bilder av fostre før han ble omringet av politiet, som påførte ham håndjern.

Som regel blir presidenten møtt av et oppglødd publikum under slike arrangementer. Derfor tok det ikke lang tid før Obamas tilhengere klarte å overdøve mannen med rop om fire nye år.

Presidenten ble tydelig forstyrret av mannen, men prøvde å berolige alle.

– It's okay, it's okay, gjentok Obama.

Obama hilser på velgere i Ohio

De aller fleste av de over 13.000 fremmøtte støttet presidenten.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

Avbrutt igjen

Da abortmotstanderen fikk øye på politiet som var i ferd med å pågripe ham, holdt han seg fast i balkongen og motsatte seg pågripelsen. Men han hadde lite å stille opp med da han ble overmannet av det lokale politiet.

Ikke lenge etter ble Obama avbrutt nok en gang. Mens han snakket om stormen Sandy ropte og gestikulerte en annen mann mot Obama. Han ble raskt tatt hånd om av politiet, noe som fikk Obama-tilhengerne til å juble.

Obama tok det hele med et stort smil og forsøkte å vitse bort opptrinnet.

– Dette kan ha vært noen Tennessee Titans-tilhengere som var sinte fordi de fikk bank av the Chicago Bears tidligere i dag, sa Obama, som skal være en stor fan av Chicagos fotballag.

Dødt løp

US-VOTE-2012-DEMOCRATIC CAMPAIGN-OBAMA

Barack Obama ble avbrutt av to motstandere da han talte i Cincinnati søndag.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

Både Obama og Mitt Romney bruker mye av innspurten i valgkampen på å vinne de såkalte vippestatene.

Meningsmålinger viser Obama har en liten, men vedvarende ledelse i Ohio, Wisconsin, Iowa og Nevada. Disse delstatene vil gi ham mer enn de 270 valgmannsstemmene han trenger for å vinne valget.

I Ohio, som kanskje er den viktigste vippestaten, får Obama en oppslutning på 49,4 prosent og et forsprang med 2,9 prosentpoeng til Mitt Romney som får 46,5 prosent, viser et gjennomsnitt av de siste 12 målingene.

Elleve av de tolv målingene gir Obama forsprang på opptil 6 prosentpoeng i Ohio, mens én måling viser uavgjort mellom de to rivalene. Ingen av målingene spår seier for Romney.

En Ipsos-måling gjengitt av Reuters søndag, som ikke er med i oversikten til RealClearPolitics.com, gir også Obama et klart forsprang i den viktige vippestaten. Ifølge denne målingen har han 48 prosent av velgerne i ryggen, mot 44 prosent for Romney.

– Det er svært tett og jevnt, men Obama har grunn til å være optimistisk. Hvis man ser de siste dagene under ett, ser det mer komfortabelt ut for Obama-leiren, sier Julia Clark i Ipsos.

SISTE NYTT

Siste nytt