– Politiet har tre hovedmistenkte i Madeleine McCann-saken

Britisk politi tror at tre innbruddstyver kan ha bortført Madeleine McCann fra ferieleiligheten i Praia da Luz i Portugal. Politiet skal ha identifisert de tre mennene som nå er hovedmistenkte i saken.

Britain Missing Girl Madeleine McCann

I sommer gikk britisk politi ut med nye konstruksjoner av hvordan Madeleine McCann ville sett ut i dag. Bildet til venstre er Madeleine tre år gammel, og bildet til høyre er en konstruksjon av hvordan hun ville sett ut i dag.

Foto: Teri Blythe / Ap

Madeleine McCann

Madeleine McCann forsvant fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal i 2007.

Foto: Ap
Kate og Gerry McCann med bilde av datteren Madeleine

Kate og Gerry McCann med bilde av datteren Madeleine. De to har saksøkt en tidligere portugisisk etterforsker.

Foto: ANDREW WINNING / Reuters

Scotland Yard jobber nå ut ifra en teori om at Madeleine McCann ble tatt av tre innbruddstyver, skriver britiske medier.

Britiske etterforskere tror at tyvene kan ha fått panikk etter å ha vekket Madeleine ved et uhell og tatt henne med seg.

Har gjennomgått mobildata

Etter å ha gått gjennom mobiltrafikken fra kvelden i mai 2007, da den da nesten fire år gamle jenta forsvant, har etterforskere i Scotland Yard klart å identifisere tre innbruddstyver som var på ferde i det aktuelle området i dagene da Madeleine ble bortført.

– Det var et innbrudd som gikk galt, sier en kilde til avisen Daily Mail og legger til at dette nå er hovedsporet for britisk politi.

Politiet tror at tyvene kort tid før Madeleine forsvant robbet en resort hvor de hadde forstyrret et annet barn som sov. Foreldrene til dette barnet hadde gått inn i boligen, og oppdaget at tyvene hadde forsvunnet.

Koblet ikke sammen innbrudd og forsvinning

De tre hovedmistenkte hadde et uvanlig høyt antall telefonsamtaler med hverandre etter at Madeleine forsvant, ifølge politiet..

Under etterforskningen av McCann-saken koblet ikke portugisisk politi innbruddet og forsvinningen sammen, noe britisk politi mener er en skam.

Britisk politi gjenåpnet Madeleine McCann-saken i oktober etter en ny gjennomgang av bevismaterialet.

Saksøker portugisisk etterforsker

Kate og Gerry McCann er tilbake i retten etter at de har saksøkt en tidligere portugiskisk etterforsker for påstander fra ham som kom frem i boken «The truth of the lie» som omhandler forsvinngen.

De mener påstandene som kommer frem i boken har skadet etterforskningen, skriver Sky News.

Forsvinningen er blant de mest omtalte kriminalsakene i Storbritannia i nyere tid.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt