NRK Meny
Normal

Ny rapport: Batteri i sender var utgått før flyet forsvant

Ett år etter forsvinningen av MH370 sier myndighetene i Malaysia at de er fast bestemt på å fortsette letingen. Samtidig avslører en ny rapport at en viktig undervannssender i den svarte boksen manglet batteri da flyet forsvant.

MH370

En slektning av en av passasjerene om bord i det savnede malaysiske flyet viser fram et plakat etter en seremoni i Yonghegong Lama-tempelet i Beijing 8. mars.

Foto: GOH CHAI HIN / Afp

Den første omfattende rapporten om den mystiske forsvinningen av Malaysia Airlines Flight 370 avdekker at batteriet i en undervannssender i den svarte boksen, sluttet å virke mer enn et år før flyet forsvant 8. mars i fjor.

Hvilken betydning det utgåtte batteriet hadde for letingen etter flyet, kommer ikke fram i rapporten.

Men det antydes at det kan ha gjort det vanskeligere å finne flyet selv om det kan ha styrtet i leteområdet i Det indiske hav, skriver nyhetsbyrået AP.

Kapteinen oppførte seg normalt

I rapporten som ble publisert søndag står det også at kapteinen om bord i det savnede passasjerflyet ikke viste noen tegn til stress like før flyet tok av for et år siden, skriver CNN.

– Kaptein Zahire Shahs hadde en god evne til å håndtere stress både på jobb og hjemme. Han led ikke av apati, angst eller irritabilitet, heter det i rapporten som ble offentliggjort søndag.

Det er heller ikke noe som tyder på rusmisbruk hos besetningen som var om bord under flygingen. Bortsett fra dette vier rapporten side etter side til beskrivelser av hvor normal flyturen skal ha vært.

– Det eneste målet med rapporten er å forebygge framtidige ulykker og hendelser. Ikke fordele skyld og ansvar, heter det i rapporten.

Vil fortsette letingen

På årsdagen for forsvinningen av Malaysia Airlines Flight 370, sier statsministeren i Malysia Najib Razak at de vil fortsette letingen etter flyet.

– Ingen ord kan beskrive smertene familiene går gjennom. Mangelen på svar og bevis, har gjort dette enda vanskeligere for dem å bære, sa statsministeren søndag.

Rundt 500 ansatte i Malaysia Airlines samlet seg søndag på en privat tilsetning i Kuala Lumpur for å hedre de 13 kollegene som var om bord i MH370.

I januar i år erklærte malaysiske myndigheter alle som var om bord i flyet for døde. Den formelle kunngjøringen kom samtidig som de erklærte flyforsvinningen som en ulykke.

I alt 239 personer som var om bord har forsvunnet med flyet, og ingen av dem er funnet. Det antas at flyet, en Boeing 777, har sunket til bunns i Indiahavet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt