Ny Charlie-redaktør til NRK: – Ingenting skal forandres

PARIS (NRK): – Hvis vi nå forandrer journalistikken, har vi tapt og terroristene vunnet, sier den nye sjefsredaktøren i Charlie Hebdo, Pierre Fraideraich til NRK.

Journalistenen i Charlie Hebdo ankommer Libération

LÅNER LOKALENE TIL LIBÉRATION: Journalistene i Charlie Hebdo kom samlet til redaksjonslokalene til Liberation uten å si noe til den ventende pressen i gaten utenfor.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

– Ingenting skal forandres, understreker han på vei inn til redaksjonslokalene til avisa Libération, som de får låne for å utgi neste utgave.

Bevæpnet politi utenfor Libérations lokaler

Politiet er bevæpnet med pistoler og skuddsikre vester.

Foto: Kristian Aanensen / NRK
Laurent Joffrin

– Politiet gjør sin jobb, og vi stoler på dem. Vi føler oss trygge. I dag kommer redaksjonen til å være den best bevoktede i hele verden, sier redaktøren for avisa Libération, Laurent Joffrin.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

Området inn til den franske avisa er sperret av. Et titalls tungt bevæpnet politi med skuddsikre vester og pistoler sørger for sikkerheten til både de ansatte i Libération og magasinet Charlie Hebdo, som ble utsatt for et terrorangrep onsdag.

12 av deres mest profilerte redaksjonsmedlemmer ble skutt og drept.

Ved 11-tiden fredag opplyste innenriksminister Bernard Cazeneuvue at de fire som ble kritisk såret under angrepet på redaksjonen nå skal være utenfor livsfare, men at tilstanden fortsatt er alvorlig. Sju andre sårede er utskrevet fra sykehuset.

Skal utkomme i én million eksemplarer

Redaktøren i den franske avisa Libération ser ingen betenkeligheter med å låne ut sine redaksjonslokaler til konkurrenten, slik at Charlie Hebdo-redaksjonen skal kunne utgi sitt neste nummer som planlagt.

– Ja, klart det kommer en utgivelse som planlagt, og vi skal legge til rette for at de kan utgi den, sier redaktør Laurent Joffrin.

– Rent følelsesmessig er det vanskelig å gjøre dette arbeidet nå, men teknisk er det enkelt, sier Joffrin.

Vanligvis pleier det satirske magasinet å utkomme hver onsdag med 16 sider, men denne gangen blir det kun åtte sider. Charlie Hedbo skal etter planen utgi neste nummer samme dag som den pleier. Den skal utkomme i én million eksemplarer, mot de vanlige 60.000.

Flere franske medieorganisasjoner har stilt opp med økonomiske garantier og mannskap, slik at bladet kan komme ut.

– Vi er verdens best bevoktede redaksjon i dag

Redaktøren for Libération er overveldet over støtten som verden har vist Frankrike etter terrorangrepet.

– Den gjør inntrykk og treffer oss rett i hjertet. Vi hadde ikke forestilt oss at den skulle komme fra hele verden.

Joffrin avviser at redaksjonen frykter nye angrep fordi de låner ut lokalene til Charlie Hebdo.

– Politiet gjør sin jobb, og vi stoler på dem. Vi føler oss trygge. I dag kommer redaksjonen til å være den best bevoktede i hele verden, sier Joffrin.

Bevæpnet politi utenfor Libération

Sikkerheten er økt utenfor den franske avisa Libérations lokaler i Paris.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

SISTE NYTT

Siste nytt