Hopp til innhold

Norske Kari nær jordskjelvets episenter: – Det var fryktelig

Kari Moum Cicconi opplevde nok et jordskjelv i Italia på kort tid. Hjembyen hennes er kun få mil fra episenteret til søndagens skjelv. – De blir bare sterkere og sterkere, sier hun.

Kari Moum Cicconi

Kari Moum Cicconi har opplevd en hel del jordskjelv etter 40 år i Italia, men søndagens var et av de sterkeste.

Foto: Privat

– Jeg sto og holdt meg i en bæresøyle og så at rommet rundt meg bare gikk fra side til side. Møblene ble kastet rundt, dørene gikk opp og det falt ting fra hyller og ut av skap, forteller hun til NRK på telefon fra Italia.

– Vi bare tok på oss klær, kom oss ut av huset og forlot det slik som det var.

Hun har bodd i Italia i 40 år og har opplevd flere store skjelv opp gjennom årene, men det som rammet det sentrale Italia søndag er det sterkeste som har rammet landet

Flere skadde

Det har kommet flere ulike meldinger om styrken på skjelvet. I 09-tiden melder U.S Geological Survey at skjelvet hadde en styrke på 6,6.

– Det var en fryktelig opplevelse, det er et av de sterkeste skjelvene som har vært i Italia, sier Moum Cicconi.

Ingen er så langt meld omkommet som følge av skjelvet, selv om det rapporteres om mange skadde.

I byen Norcia, 13 mil nordøst for Roma, meldes det at kirken Basilica of St. Benedict er fullstendig ødelagt. Flere andre steder meldes det om sammenraste bygninger, ifølge sivilforsvaret.

Skjelvets episenter ligger sørøst for Perugia i regionen Umbria nord for hovedstaden, det er rundt fire-fem mil fra Moum Cicconis hjemby Ascoli Piceno.

jordskjelv_italia_30.10.16

– Skjelver hele tiden

Skjelvet skjedde i det samme fjellområdet som ble rammet av kraftige jordskjelv onsdag og torsdag i uken som gikk, og knyttes til jordskjelvet i Amatrice 24. august ettersom det fortsatt er seismisk aktivitet i området. Da mistet om lag 300 mennesker livet.

– Ingen kan vite hva som skjer, men ingen hadde forventet denne opptrappingen av skjelv. Det har jo bare vært sterkere og sterkere for hver gang. Så det var virkelig sjokkerende i dag, sier Moum Cicconi.

Etter at hun og mannen forlot huset sitt gikk de til et torg like ved. Der strømmet det mennesker til i pysjamasene sine ettersom det fremdeles var tidlig på morgenen.

– Det har vært masse skjelv etterpå. Jeg har sittet i bilen og lest aviser og det skjelver hele tiden. Jeg vet ikke om vi tør å gå tilbake til huset. Men vi har jo bare forlatt det som det var med vinduene åpne, så vi må tilbake.

SISTE NYTT

Siste nytt