Hopp til innhold

Gitt opp å finne overlevende i Amatrice

AMATRICE/OSLO (NRK): I jordskjelvrammede Amatrice i Italia dreier det seg nå om å finne omkomne. – Et mirakel hvis vi finner levende i ruinene nå, sier redningsarbeider.

Allesandro Mussolino, redningsarbeider i Amatrice i Italia

NY FASE: Redningsarbeider Alessandro Mussolino forklarer at de har gått inn i en ny fase av redningsarbeidet. Han tror ikke de vil finne flere overlevende i jordskjelvrammede Amatrice.

Foto: Jan Espen Kruse / NRK

Alessandro Mussolino er redningsarbeider i den hardt rammede småbyen Amatrice. Han tror ikke sjansene er store for å finne overlevende i byen.

– Det ville vært et mirakel, sier han, og legger til at de har gått inn i en ny fase i arbeidet. Å finne omkomne. Det har snart gått to dager siden de sist fant overlevende i ruinene.

I byen som i fjor ble kåret til en av Italias vakreste er nesten ingen bygninger hele etter skjelvet. De fleste av de som har mistet livet er funnet i Amatrice, med en befolkning på 2.717. Den siste rapporten viser at 207 mennesker har omkommet her.

– Amatrice må reises fra grunnen, sier ordfører i byen, Sergio Pirozzi til Reuters.

Jordskjelvet ble målt til en styrke på 6,2, og la en rekke landsbyer i grus. Spesielt hardt rammet er landsbyene Amatrice, Accumoli, Illica, Pescara del Tronto og Ascoli Piceno.

Brann- og redningsvesenets dronebilder fra Amatrice etter jordskjelvet som rammet Italia morgenen 24/8 2016.

Søk avsluttes

Mer enn 900 etterskjelv har rammet landsbyene etter hovedskjelvet natt til onsdag. 247 er så langt bekreftet omkommet. 400 er på sykehus. Tilstanden er kritisk for 40 av dem. 2.500 er hjemløse etter skjelvet.

Overlevende må overnatte i blå telt satt opp av sivilforsvaret. Det er rullet ut festivaldoer og andre nødvendigheter. Natt til fredag sov 2.100 mennesker i slike leire.

Da NRK snakket med en redningsarbeider i Pescara del Tronto torsdag, var det fortsatt håp om å finne overlevende. Fredag skriver nyhetsbyrået Reuters at alle søk er avsluttet. Alle savnede skal være funnet.

Den italienske regjeringen erklærte førstkommende lørdag til nasjonal sørgedag. Da skal det også holdes en statlig begravelse for flere av de omkomne. President Sergio Mattarella vil være til stede. Det skal flagges på halv stang.

SISTE NYTT

Siste nytt