Trønder i jordskjelvrammede Italia: – Folk hylte og skreik

Bjørn Martin Eklo fra Trondheim befinner seg to timer unna kjerneområdet hvor et jordskjelv brøyt ut i Italia i kveld. – Det rister hele tiden, forklarer han.

Bjørn Eklo på Petersplassen, Roma

EKKELT: Bjørn Martin Eklo er i Roma og forteller at skjelvet merkes også der.

Foto: Tone Iversen / NRK

Minst to personer er skadet, og flere bygninger har rast sammen, etter at to kraftige jordskjelv har rammet Italia i kveld.

Det første jordskjelvet, som inntraff like etter klokken 19 onsdag kveld, hadde en styrke på 5,4 og var ni kilometer dypt.

– Folk hylte og skreik

Skjelvet har også nordmannen Bjørn Martin Eklo kjent på. Han befinner seg i Roma som ligger to timer unna området der skjelvet har vært som verst.

– Vi satt på takterrassen der vi bor og skulle plukke mandariner, og så så vi at bladene på trærne begynte å riste, og da vi gikk ned i spisesalen skvulpet det i vannglassene.

Han beskriver et kaos og livredde folk i gatene.

– Folk hylte og skreik, forklarer Eklo.

En får med seg det meste!! Nå også Jordskjelv. Hovedskjelv ligger i Masala ved Assissis, er en god 5 på skala. Merket...

Publisert av Bjørn Martin Eklo Onsdag 26. oktober 2016

Føles hjelpeløst

To timer etter det første skjelvet, ved 21.15-tiden, rystet et nytt og enda kraftigere, jordskjelv italienerne.

Ifølge forskningssenteret for geovitenskap hadde det andre skjelvet en styrke på 5,9, mens det amerikanske jordskjelvsenteret USGS melder på sin side at etterskjelvet målte 6,4.

– Det rister mens jeg snakker med deg nå. Nå kommer kofferten min trillende over gulvet, beskriver trønderen som er i Italia i forbindelse med at han skal på audiens hos paven.

Det er også meldt om mindre etterskjelv onsdag kveld. Eklo forklarer at bygningene står der han er, men at det rister godt.

– Jeg føler meg veldig hjelpelaus, og jeg tenker på alle de som er i kjerneområdet. Det må være helt forferdelig, sier han.