NRK Meny
Normal

Norge gir 45 millioner kroner til syriske flyktningbarn

Norge skal bidra med 45 millioner kroner for at syriske flyktningbarn i Libanon skal få utdanning, opplyser utenriksminister Børge Brende (H).

Syriske barn på flukt

PÅ FLUKT: Halve befolkningen i Syria er drevet på flukt fra sine hjem.

Foto: BARAA AL-HALABI / Afp

Hvert tiende barn i Libanon er nå et syrisk barn. 400.000 av dem får ikke utdanning, sier utenriksministeren, som torsdag leder et internt givermøte i Washington i USA.

– For meg blir det utrolig viktig møte. Det er mangel på skoler, så da må man blant annet ta i bruk utradisjonelle lokaler. Men mange sier at så lenge det er en lærer der, spiller det ikke så stor rolle om hvor de er, sier Brende.

Over 1 million syrere til Libanon

Pengene som samles inn på givermøtet, skal gå til FNs barnefond UNICEF, Verdensbanken og libanesiske myndigheter, som samarbeider om å få 400.000 syriske flyktningbarn på skole.

Brende leder møtet med Storbritannias tidligere statsminister Gordon Brown. Over 1 million syrere har ifølge FN flyktet fra Syria til Libanon for å unnslippe borgerkrigen, som snart har pågått i fire år.

220.000 mennesker er drept i borgerkrigen

Krigen i Syria har pågått i fire år, og står mellom regjeringsstyrkene på den ene siden og ulike opprørsgrupper på den andre.

FN anslår at borgerkrigen i Syria har kostet 220.000 mennesker livet.

Halve befolkningen er drevet på flukt fra sine hjem, drøyt 3,8 millioner til naboland, mens 7,6 millioner er på flukt inne i Syria.

Syriske flyktningbarn leker i regnværet i en flyktningleir

FÅR IKKE UTDANNING: Syriske flyktningbarn leker i regnværet i en flyktningleir i Jordan. I Libanon er det 400.000 flyktningbarn som ikke får utdanning.

Foto: MUHAMMAD HAMED / Reuters/NTB Scanpix
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt