Nisa levde ut drømmen som flyvertinne

22 år gamle Nisa satset på en lang karriere som flyvertinne i AirAsia. Fredag ble liket hennes funnet i Java-sjøen etter at AirAsia-flyet forsvant.

Holder opp et bilde av datteren

Fauzie Haidar (60) holder opp et bilde av datteren Nisa på flyplassen i Subaraya.

Foto: Eileen Ng / Ap/NTB Scanpix

OPPDATERING: Liket av Khairunnisa Haidar, også kalt Nisa, ble funnet 02.januar 2015. Liket hennes ble identifisert ved hjelp av fingeravtrykk og tannavtrykk.

«Jeg kan ikke beskrive hvordan jeg føler. Det finnes ingen ord,» skriver AirAsia-sjef Tony Fernandes skriver på Twitter fredag. Han er på vei til Surabaya for å frakte Nisa tilbake til hjembyen Palembang.

Laster Twitter-innhold

(Originalartikkelen ble publisert 31.12.2014)

Stadig flere hjerteskjærende historier blir kjent mens letingen etter det savnede AirAsia-flyet fortsetter.

En av de 162 menneskene som var om bord på flyet som var på vei fra Surabaya til Singapore, var 22 år gamle Khairunnisa Haidar. Khairunnisa, også kalt Nisa, svevde høyt og levde ut drømmen sin som flyvertinne, melder Sky News.

Nå står hennes sørgende familie igjen på flyplassen i den indonesiske byen Surabaya og venter desperat på svar om sin kjære.

Alltid drømt å om fly

Det er snart fire dager siden flyet forsvant fra radarskjermene. Mens de indonesiske letemannskapene tror de har funnet det savnede flyet på havbunnen utenfor Borneo, har de første likene ankommet flyplassen i Surabaya.

Der venter pårørende på å motta og identifisere likene. Med et billde av datteren Nisa i hånden venter også Fauzie Haidar (60) på flyplassen.

Han forteller at Nisa var «vakker og smart» og datteren «levde ut drømmen ved å jobbe som flyvertinne». 22-åringen studerte jus, men ønsket seg en forandring i livet. Hun hadde nylig bestemt seg for å satse på en karriere som flyvertinne.

– Helt siden starten visste vi om farene ved å være flyvertinne, men det har alltid vært hennes drøm å fly. Vi kunne ikke stanse henne, sier han.

Møtte Nisa for for seks uker siden

Foreldrene så Nisa sist for seks uker siden, da hun var hjemme på ferie. I mellomtiden har hun delt flere bilder på sin Insagram-konto. Hun har blant annet delt et bilde fra flyvinduet på 38.000, med følgende budskap: «Jeg elsker deg».

Det har vært usikkerhet rundt hvor mange omkomne som så langt er funnet i Javasjøen etter flystyrten natt til søndag. Tirsdag ble det meldt at minst 40 lik var hentet opp, men den opplysningen ble senere trukket. Det er foreløpig usikkert om Nisa er en av ofrene som er blitt funnet.

Over hundre ambulanser står klare på flyplassen for å ta ofrene til et politidrevet sykehus og samle inn DNA-prøver fra deres slektninger. De fleste passasjerene på flyet var indonesiere.

Stor, mørk gjenstand på havbunnen

Flyet kan ha vært inntakt da det traff vannet. Et sonarbilde fra området der det ble funnet vrakrester og omkomne i vannoverflaten tirsdag, viser en stor, mørk gjenstand på havbunnen i Javasjøen.

– Den ligger på mellom 30 og 50 meters dybde, opplyser en talsmann for redningstjenesten i Indonesia.

Et fly som fløy over det samme området tirsdag, observerte også en flyformet skygge på havbunnen. Dårlig vær i området gjør letingen vanskelig, men dykkere sto onsdag klare til å gjennomsøke området der observasjonene på havbunnen er gjort.

Likene etter flyulykken

Flyet fra AirAsia var på vei fra Surabaya til Singapore med 162 mennesker om bord da det forsvant. Nå er de første likene tilbake på flyplassen i Surabaya. Der ventet pårørende på å motta og identifisere likene.

Foto: Firdia Lisnawati / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt